Otkako je postala slavna zbog uloge Serene van der Woodsen tijekom šest sezona hit-serije ‘Tračerica’, 31-godišnja Blake Lively ulogama u filmovima ozbiljnijih tema dokazala je svestranost i neosporiv glumački talent. Jedan od takvih filmova jest i kriminalistički triler ‘Slatka mala tajna’ koji 13. rujna stiže u kina. Ona i njezin suprug, glumac Ryan Reynolds s kojim ima dvoje djece, kćerkice Inez i James, trenutačno su i najsmješniji holivudski par koji obožavatelje često nasmijavaju međusobnim smicalicama na društvenim mrežama. 

Story: Uskoro ćemo vas gledati u trileru ‘Slatka mala tajna’. Kako je proteklo snimanje?

Odlično. Na kraju sam bila tužna jer smo se svi sprijateljili, a snimanje je proteklo u smijehu, iako nije riječ o komediji. Utjelovila sam Emily koja jednog dana nestaje nakon što zamoli najbolju prijateljicu Stephanie da pokupi njezina sina iz škole. Stephanie se udruži s Emilynim mužem te se ubrzo počinje pitati poznaje li svoju najbolju prijateljicu onoliko dobro koliko je mislila. Mislim da će film prikovati gledatelje uz ekrane do samog kraja. 

Story: Svi su se složili da ste odradili odličnu reklamu za film.

Da, kada smo tek počeli snimati, obrisala sam sve fotografije na Instagramu. Prestala sam pratiti ljude koje sam dotad pratila, čak i supruga. Došli smo na ideju da počnem pratiti slučajno izabrane korisnice Instagrama koje se zovu Emily. Iako nikome nije bilo jasno što se događa, a te su žene čak mislile da su hakeri zaslužni za to, brzo je postalo jasno da je riječ o promociji moje nove uloge.  

Story: Je li vam na početku karijere bilo lakše nego drugima s obzirom na to da su vam i otac i majka zaposleni u filmskoj industriji?

Moj otac je glumac, čak je jednom režirao film, neku zezanciju koja nikada nije objavljena. Majka je menadžerica, ali baš zbog njih sam smatrala da je gluma zadnji posao kojim bih se trebala baviti. Zbog njihova posla Hollywood mi nije bio nešto posebno, nešto za što se moram boriti, to je bio obiteljski posao u kojem rade i moja braća i sestre. Zato sam znala samo jedno, a to je da ne želim glumiti. No nisam znala što želim. U prvom razredu srednje škole prvi sam put otišla na audiciju, i to na bratov nagovor jer je mislio da se želim okušati kao glumica. Nisam željela otići na audiciju, ali pristala sam samo da ga ne naljutim. Na audiciji sam dobila ulogu i pojavila se u filmu ‘Čarobne hlače’. Kada je snimanje završilo, shvatila sam da mi se gluma jako sviđa. Nakon srednje škole željela sam upisati fakultet, ali tada su mi ponudili ulogu u ‘Tračerici’. Producenti su mi čak obećavali da će me nakon prve sezone pustiti da upišem fakultet, ali zbog popularnosti serije to se nikada nije dogodilo.

Story: Koliko vam se život promijenio nakon uspjeha serije ‘Tračerica’?

Potpuno je drukčiji nego što je bio prije. Ja sam djevojka iz Burbanka, maloga grada u Kaliforniji, a sada živim u New Yorku, gradu koji obožavam. I sadašnja mi je garderoba bolja od one koju sam prije nosila.

Story: Jesu li tabloidi ikada objavili nešto zanimljivo o vama?

Nikada. Često su pisali i dezinformacije, kao kada su objavili da sam lažljivica koja tvrdi da je visoka 177 centimetara, a da sam zapravo 20 centimetara niža. Visoka sam 177 centimetara, ali su pod naslovom Breaking News objavili moju fotografiju na kojoj imam cipele s visokim potpeticama da bih sakrila svoju pravu visinu. Pa kako nekoga može zanimati takvo što?

Story: Poznati ste i po privrženosti kolačima i nesklonosti vježbanju, no ipak imate izvrsnu figuru. Otkrijte nam tajnu.

Volim čokoladu i mrzim vježbanje u dvoranama, ali zato nalazim druge načine da budem aktivna. Plešem, vozim bicikl, pješačim i vježbam u prirodi. Ali najviše pazim što jedem. Lu-da sam za egzotičnim začinima i raznim umacima. Kako mnogo putujem, umjesto suvenira kući uvijek ponesem neki začin. Jednom sam čak došla u napast da prokrijumčarim umak koji sam probala u New Orleansu, ali policija ne dopušta da se prenese preko granice. Mislila sam ga sakriti u plišanog medvjedića, no vlasnici res-torana nisu bili oduševljeni tom idejom.

Story: Je li istina da nikada niste okusili ni kap alkohola?

Da, žestoki sam protivnik alkohola. Alkohol je jedan od glavnih ubojica današnjeg vremena.

Story: Suprug Ryan Reynolds i vi imate jedan od najskladnijih holivudskih brakova. Što je vaš recept bračne dugovječnosti? 

Parovi se danas rijetko u potpunosti prepuste jedno drugome, premalo se druže. Nažalost, živimo u takvom vremenu kada većina cijeli dan radi, a navečer bi se svatko najradije zatvorio u sobu i uživao u miru. Potrebno je stalno razgovarati s partnerom i provoditi što više vremena zajedno kako bi se očuvala bliskost. Najdraže mi je kad Ryan i ja isključimo mobitele i družimo se. On je moj najbolji prijatelj. Kada imam neki problem, ne tražim savjet prijateljica ili kolegica, nego njegov. Tako sam zaljubljena u njega. 

Story: Sa suprugom imate i dvije kćeri, Inez i James. Kako biste opisali majčinstvo?

Dobiti dijete znači od toga trenutka živjeti u potpunom neznanju. Nikada ne znaš kada će napuniti pelenu, kada ćeš dobiti osmijeh, a kada će se taj osmijeh pretvoriti u histeričan plač. To je slično suživotu s narkomanom. Nastojimo naše curice ne izlagati previše medijima jer su još male, a trenuci kada smo svi četvero zajedno su dragocjeni. Obožavam biti majka i jednom prilikom sam rekla da bih najradije imala 30 djece. Sada kada ih imam dvoje, vidim da bi to ipak bio prevelik zalogaj.