Američka glumca i dobitnica Oscara, 46-godišnja Gwyneth Paltrow naći će se na sudu zbog optužbi 72-godišnjeg doktora Terryja Sandersona kojeg je navodno ozlijedila na skijanju u Deer Valleyju u američkoj državi Utah, 2016. godine, piše Daily Mail. Doktor Sanderson od glumice traži odštetu u vrijednosti 3,1 milijuna američkih dolara zbog nanesenih fizičkih ozljeda i prouzrokovane psihičke traume.

Glumica je navodno 2016. imala satove skijanja sa instuktorom Ericom Christiansenom, kad je naglo izgubila kontrolu te se svojim skijama zabila u Terryja koji se nalazio nekoliko metara ispred nje. Navodno se Paltrow  potom ustala s tla te nastavila dalje stazom, ostavivši ozlijeđenoga doktora iza sebe, bez da je provjerila je li mu je potrebna pomoć. Terry je izjavio za medije kako je  potom do njega stigao instruktor skijanja,  te mu dobacio da si je sam kriv za nezgodu, i također nastavio dalje stazom, ostavivši unesrećenog da se previja od boli. Kako tvrdi Sanderson, prilikom nezgode je zadobio potres mozga, te su mu slomljena rebra. 

Mediji tvrde kako postoje i svjedoci koji su prepoznali oskarovku, a ni instruktor niti glumica nisu obavijestili skijašku patrolu o nesreći koja se dogodila. Paltrow nije htjela dati izjavu za medije, ali navodno je odmah angažirala odvjetnike.