Simpatična 57-godišnja glumica Elizabeth Perkins, koju gledatelji najbolje znaju po ulogama u seriji 'Trava' i filmu 'Veliki' u kojem je glumila uz bok Tomu Hanksu, za magazin People progovorila je o zdravstvenim problemima s kojima se bori veći dio života.

Naime, tijekom posjeta liječniku 2005. godine, pod sumnjom da boluje od mononukleoze, Elizabeth je saznala da boluje od dijabetesa tip 1. Nekoć poznat kao maloljetnički (juvenilni) dijabetes ili inzulin-ovisni dijabetes,kronično je stanje u kojemu gušterača proizvodi malo ili nimalo inzulina, hormona koji je potreban da bi šećer ušao u stanice za proizvodnju energije.

Budući da je bolest zahtijevala da si Elizabeth čak šest puta dnevno daje injekcije inzulina, dobila je čak 20 kilograma. 'Vi si doslovno ubrizgavate hormon koji je zaslužan za pohranu masti. Napuhnula sam se poput lopte i svi su to primijetili. Bilo je vrlo izazovno', kazala je glumica u intervjuu.

Ipak, ova bolest nije spriječila Elizabeth da napreduje u karijeri, ali ni u privatnom životu. U sretnom je braku već 18 godina, a sa suprugom Juliom Macatom ima četvero djece.