Jedan od omiljenih regionalnih glumaca, Branko Đurić Đuro, prisjetio se jednog od neugodnijih razgovora s medijima. Iako se našao u raznim neugodnim situacijama, 56-godišnjem glumcu, do sada ništa nije nadmašilo jedan poziv iz 2001 godine, piše Dnevni avaz.

Nakon što se Đuro s kolegama poslije par dana pun dojmova iz Los Angelesa vratio doma sa zlatnim kipićem, zazvonio je telefon. Đuru je nazvala novinarka koju je zanimalo koje je boje njegovo donje rublje. Glumac je prvo ostao u šoku, a zatim je novinarki objasnio da je stigao doma s najvažnijom nagradom u filmskome svijetu, na što je ona odgovorila kako nije znala za tu informaciju, čestitala mu je na osvojenoj nagradi te se ispričala opravdavajući se kako je njena tema donje rublje, na što joj je poznati glumac jednostavno spustio slušalicu.

Prisjetimo se, film "Ničija zemlja", bosanskohercegovačka ratna drama u režiji Danisa Tanovića, te je godine dobio Oscara za najbolji strani film kao i mnoge druge vrijedne nagrade među kojima se ističu Zlatni globus za najbolji strani film te nagrada Kanskog filmskog festivala za najbolji originalni scenarij, a jednu od glavnih uloga u filmu je igrao Branko Đurić Đuro.