Keanu Reeves već je nekoliko pušta oduševio javnost svojim dobrim srcem i humanitarnim djelima kojih sve svaki danom sve više. O ovom dijeliu života glumac rijetko govori jer smatra da plemenita djela ne služe hvalisanju nego imaju puno snažniju bit i namjeru. Iako sve pokušava zadržati podalje od očiju medija, Keanu je otkrio kako već godinama u tajnosti financira jednu zakladu koja ima vrlo plemenit cilj.

'Imam privatnu zakladu koja postoji nekoliko godina i pomaže dječjim bolnicama i potpomaže istraživanja o raku. Ne volim da se moje ime veže uz nju, samo pustim zakladu da radi to što radi', rekao je glumac u intervjuu za strane medije. Njegova sestra devedestih je godina izgubila bitku s leukemijom, o čemu Reeves gotovo nikada ne priča, a taj tragični događaj potaknuo ga je da potpomaže istraživanja povezana s karcinomom.

Ovaj humanitarni i hvalevrijedan potez zavidno uspješnog glumca oduševio je njegove obožavatelje koji su mu putem društvenih mreža uputili samo lijepe riječi i poželjeli samo najbolje želje po pitanju rada i napretka spomenute zaklade.