'Teško je to prihvatiti, ali posljednje dvije godine mog života su laž. Pre­va­rena sam i natjerana da vjerujem da živimo u ‘velikoj ljubavi’. Shrva­na sam nakon što sam u posljednja dva dana doznala da je on vodio dvostruki život. Znao se šaliti o drugim nogometašima, čije ljubavnice žive u istoj ulici gdje su kuće koje dijele sa suprugama. Nazivao ih je čudovištima. Ali ovo je puno gore. Svima je lagao. Kako je moguće kontrolirati srce i um dviju žena? Sigurna sam da su postojale i druge. On je čudovište. Kako sam mogla pomoći drugima, ali nisam bila dovoljno mudra pomoći sebi', napisala je na Instagramu glumica Pamela Anderson prošlog utorka, 25. lipnja, i objavila prekid s nogometašem Adilom Ramijem.
Njezini pratitelji odmah su je podržali, a ona je dodala da ga je pokušala ostaviti deset puta i da je riječ o latentnom zlostavljaču. 


'Narcisi se ne mijenjaju. Sociopati se ne mijenjaju. Uvijek sam se borila za pravdu, istinu. Ovo je najgora noćna mora. Sada bježim da si spasim život... Drago mi je što sam razgovarala s njegovom bivšom. O Bože, i njoj je o svemu lagao. Ona je u šoku i jako je tužna... Više nas ne može povrijediti', iznijela je Pamela Anderson.
Odmah se otkrilo da u objavi govori o 37-godišnjoj Sidonie Biémont, s kojom Rami ima blizance Zayna i Madija, a ubrzo se na istoj društvenoj mreži oglasio i francuski reprezentativac koji je optužbe nazvao lažnima. 
'Prekid nikad nije lak. U takvim situacijama emocije znaju prevladati i nastaju ekscesi. Jako poštujem Pamelu jer drži do uvjerenja, bori se za pravdu i moja ljubav prema njoj uvijek je bila iskrena. To je ono čega se želim sjećati',  napisao je Adil, koji je u tom trenutku bio jedan od ambasadora Solidarité Femmes, francuske organizacije koja pomaže ženama žrtvama nasilja. U objavi je dodao kako je samo želio imati dobar odnos s majkom svoje djece i da nije vodio dvostruki život, no da je o svemu mogao biti malo transparentniji.


Mnogi su mislili da će njihova javna prepiska tu prestati, no iritirana Ramijevom objavom kojom je zanijekao sve optužbe, Pamela je odlučila iznijeti sve prljavo rublje poduljom objavom na svojoj službenoj internetskoj stranici. 
'On je perverzni narcis. Opasan je i samo misli na sebe. On je slika sociopata i ne zna što je ljubav. Moramo prokazati njega i sve muškarce poput njega. Dosta je nasilja. Dosta je muškaraca koji misle da mogu uništiti život i srce ljudi i onda mirno spavati dok njihove žrtve ne mogu oka sklopiti', počela je 52-godišnja glumica koja je optužila cijelu njegovu obitelj da su nasilnici i sociopati koje samo zanima njegov novac pa ga zato štite. 
Kako bi dokazala da govori istinu, odlučila je objaviti i pisma koja je izmjenjivala sa Sidonie Biémont u kojima su na površinu isplivale Ramijeve brojne laži. 
U prvom pismu zvijezda ‘Spasilačke službe’ govori kako ju je htjela upoznati jer kao samohrana majka zna koliko je važno poznavati osobe koja dolaze u kontakt s njezinom djecom. Zamolila ju je da se sastanu i dodala da su djeca na prvome mjestu. 
'Ne želim stvarati probleme, želim biti od pomoći. Nadam se da će Adil češće viđati svoju djecu, a kada me upoznaš, imat ćeš i više povjerenja u mene. Odgo­jila sam sama dva sina, bez dadilja. I ja sam ratnica',  napisala joj je Pamela koja je potkraj prošle godine prekinula s Adilom na nekoliko mjeseci. 
Tada su mediji navodili da ga je odlučila ostaviti i vratiti se iz Francuske u SAD kako on vrijeme ne bi provodio s njom, nego se posvetio svojim sinovima. Početkom godine ipak su se pomirili i počeli pojavljivati na društvenim događanjima, a je li se tada počela dopisivati sa Sidonie, nije poznato, kao ni koliko je čekala na odgovor... no dobila ga je. 
Dizajnerica je objasnila da je s Adilom prekinula u lipnju 2017. godine, ali da su brzo obnovili vezu pa je bila šokirana i tužna kada je iz medija doznala da je s Pamelom. 


'Nastavili smo se viđati kao ljubavnici. On je bio jako diskretan i rekao da će sve s tobom uskoro završiti. Rekao mi je da nas voli i da mu nedostajemo kao obitelj. Ali ja sam s njim završila i on mi sada treba samo kao otac naše djece... Zaklinjao se da te djeca nikad nisu upoznala, da nikad niste zajedno živjeli i da se osjeća kao idiot', dio je odgovora Sidonie, a ona je poslije spomenula kako joj je sportaš tvrdio da mu je Pamela samo prijateljica i da je sve bila predstava za medije. 
Aktivistica joj je odmah odgovorila da s Adilom živi više od dvije godine (i da nisu zajedno samo ako ona zbog posla nije u Francus­koj) te da je upoznala njihovu djecu koja su predivna. Pisala joj je kako su zajedno kupili kuću u Marseilleu, u kojoj je uredila sobu za blizance, a tada se dotaknula Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. 
'Dva tjedna bila sam u Rusiji s njegovom obitelji, ali nije mi dopustio da upoznam supruge drugih nogometaša. Rekao je da su sve smeće, kučke, kurvice i da su ispod moje razine. Ali rekla sam mu da sam velika cura i da nije na njemu da odlučuje tko je dovoljno dobar za mene. Odbio je', napisala je i rekla da je bila bolesna pa je finale, u kojoj je Francuska igrala protiv Hrvatske, gledala u hotelskoj sobi.
Poslije se vratila u Los Angeles, a ne s njim u Pariz jer se njegova obitelj bojala da će ga zasjeniti pred predstavnicima medija. 
'Uvijek je bio ekstremno ljubomoran. Para­noičan. Nikad mi nije vjerovao i morala sam snimati sve ljude koji su oko mene. Morala sam se odreći prijatelja, izolirao me i ni s kim nisam smjela razgovarati. To je bio zatvor u kojem me stalno obasipao darovima. Dao mi je dva prstena, ali nikad nisam pristala postati mu supruga', opisala je i otvoreno rekla da ju je zlostavljao, ne samo psihički nego i fizički te da je prijetio njezinim sinovima. 


'Ozlijedio me i prijetio mi nebrojeno puta... Zgrabio bi me za kosu i bacao prošlog ljeta u Los Angelesu... Natjeravao me po Los Angelesu i St. Tropezu, a ovo je ljeto još gore. Zdrobio mi je obje šake. Šest mjeseci poslije morala sam ići u bolnicu jer su me i dalje toliko boljele. Nisam mogla pisati ili otvoriti bocu vode. Morali su me uspavati kako bi mi dali injekcije. Šake su mi počele zacjeljivati, ali tada me ponovno ozlijedio. Teško je i ja lako opraštam, ali on će uvijek pokušati vratiti me. Pojavio se u hotelu dok sam doručkovala sa sinom i osiguranje ga je udaljilo. On je bolestan, opasan. Bojim ga se...', dio je posljednjeg Pamelina pisma.
Sidonie joj je pružila podršku i opisala kako ju je varao, kako ju je također polako izolirao od prijatelja, natjerao je da dâ otkaz te da dijeli njezino mišljenje da ga obitelj u svemu štiti. 
'Ti si bila službena. Ja sam bila službena ljubavnica. Ostale su djevojke', zaključila je bivša televizijska voditeljica Sidonie Biémont koja se nakon objave korespondencije očitovala i na Instagramu. Rekla je da je Rami nije fizički zlostavljao te priznala da ga je voljela i nadala se da će jednog dana biti sretna obitelj. Zato mu je sve opraštala i opravdavala njegovo ponašanje. 
Sudeći prema pismima, više nema nikakvih iluzija da treba biti s Francuzom, baš kao ni Pamela koja je otkrila da su je prijatelji od početka upozoravali da se ne upušta u tu vezu. 


'David LaChapelle odmah mi je rekao da je Adil lažljivac. Da mu ne smijem vjerovati. Rekao je da je to samo afera i da se ne petljam s njim. Nisam slušala i nakon toga više mi nije bilo dopušteno viđati se s Davidom', rekla je Pamela koja je prošli tjedan napustila Francusku i odbija imati ikakav kontakt s donedavnim životnim partnerom kojem je udruga Solidarité  Femmes nakon skandala - otkazala suradnju.
'Imam osjećaj da haluciniram jer je ovo sve toliko grozno. Oni koji me poznaju znaju moje vrijednosti i da nisam sposoban napraviti takvo nešto. Ako me htjela povrijediti, pronašla je dobar način. Zna koliko sam posvećen borbi protiv nasilja nad ženama i koliko mi je to važno... Lagati o svemu kako bi održala dobar odnos sa sinovima i bivšim suprugom je jedno, ali lagati o nasilju kako bi me povrijedila pretjerano je i nepravedno. Neću dopustiti da lažne optužbe ostanu neodgovorene. To će preuzeti moji odvjetnici, a ja se veselim budućnosti', rekao je 33-godišnji igrač kluba Olympique de Marseille, a cijela priča mogla bi imati i sudski epilog.