Hrvatski nogometaš, 31-godišnji Marko Šimić koji danas igra za indonezijski klub Persija Jakarta, priveden je zbog seksualnog uznemiravanja.

Naime, na letu iz Indonezije u Australiju jedna je putnica optužila Marka za seksualno uznemiravanje tijekom leta, dok je njegova momčad putovala u Australiju na utakmicu Azijske Lige prvaka, donosi Sydney Morning Herald. Čim je avion sletio, nogometaš je priveden budući da je putnica sve prijavila osoblju u zrakoplovu koje je istog trenutka obavijestilo policiju. Navodno se cijeli incident dogodio u nedjelju ujutro, a već u utorak Šimić je završio na lokalnom sudu u Sydneyu, te je optužen za dva djela i pušten je uz uvjetnu jamčevinu. 



Sutkinja Jennifer Atkinson je, unatoč obrani Šimićevog odvjetnika istaknula kako se ovaj slučaj mora tretirati baš kao i svaki drugi, pa postoji mogućnost da ovo nije kraj, već da će cijela situacija završiti i na višem sudu. 'U najmanju ruku, nalazi se u nezavidnom položaju', rekao je nogometašev odvjetnik koji je molio sutkinju za razumijevanje s obzirom na to da je taj dan igrao utakmicu u New Castleu, a jedan je od najboljih igrača u momčadi. 

Idući put kada se nogometaš mora pojaviti na sudu je 9. travnja. 

Inače, Marko je karijeru započeo u mlađejuniorskim momčadima Rijeke i Zagreba, da bi kasnije, kao senior igrao u Rusiji i nakon toga neko vrijeme igrao je za NK Lokomotiva i Inter Zaprešić, no svoj najveći uspjeh ostvario je kada je došao u Indoneziju gdje je postao glavni strijelac Maleka Uniteda, nakon koje je potpisao za trenutni klub, Jakarta Persija. U Indoneziji uživa naslov zvijezde i javne osobe uz koje se vežu gostvanja u medijima, agažman u snimanju oglasa i praćenje putem Instagram profila.