Američki glumac i dobitnik Oscara, Cuba Gooding Junior optužen je za zlostavljanje. Kako navodi 'Eonline', 51-godišnjak je uhićen nakon što je proteklog vikenda u New Yorku, u jednom klubu, u pijanom stanju napao jednu djevojku dodirivajući ju po tijelu, dok se djevojka pokušavala obraniti. Kasnije, kako tvrde svjedoci, glumac je prema djevojci bio jako vulgaran. 

Svjedoci su njujorškoj policiji otkrili da je napadnuta djevojka policiju nazvala u nedjelju, oko 11 navečer kada je optužila Cubu da ju je iznimno pijan počeo dirati na neprimjeren način, koji se njoj nije svidio. Policija je putem sigurnosnih kamera prepoznala počinitelja, a potom ga i uhitila. Unatoč tome što se ne zna tko je spomenuta djevojka, 'Page Six' piše da se radi o 30-godišnjakinji nepoznatog imena. 

Iako nije dao izjavu o događanju, glumac nije ni demantirao da je bio u spomenutom klubu, ali sporni incident nije spominjao. Nitko iz njegovog PR tima se nije oglasio, ali se nagađa da će za svoje postupke odgovarati pred sudom. 

Podsjetimo, Cuba je glumac koji je osvojio Oscara za najbolju sporednu ulogu u filmu 'Jerry Maguire', i koji se pojavio u brojnim filmovima, uključujući 'Radio' i 'Men of honor'. Pojavio se i u nekoliko serija, uključujući i American Crime Story u kojoj je utjelovio O.J.Simpsona.