Iako ostavlja dojam samopouzdane i spontane žene kada je u pitanju seksualni život, glumica Jennifer Lawrence u privatnom je životu sasvim drugačija. Naime, atraktivna plavuša iznimno je povučena i sramežljiva, a kako je i sama otkrila u intervjuu za strane medije, najveću prepreku predstavlja strah od spolnih bolesti.

'Možda govorim kao da mi se sve to jako sviđa i djelujem vrlo seksi, ali zapravo ništa ne poduzimam kad treba doći do akcije. Zapravo se jako bojim i strahujem od spolnih bolesti i zato sam svakog svog bivšeg partnera prije spolnih odnosa poslala na liječničke testove', objasnila je oskarovka te dodala kako je 'muško spolovilo opasno' kada se stavi u kontekst sa zdravljem.

'Trenutno nisam u vezi i jasno dajem do znanja da se jako dugo nisam seksala. Teško je to, pogotovo u ovom svijetu. Voljela bih uskoro nekoga pronaći i biti sretna u vezi', iskreno je priznala uz objašnjenje kako inače nije obožavatelj bilo kakve vrste fizičkog kontakta sa stranicama. To uključuje i grljenje i rukovanje zato što Jennifer strahuje kako će se čak i na taj način zaraziti nekim smrtonosnim bakterijama i bolestima.