Jevgenij Aleksandrovič Kafeljnikov, bivši svjetski teniski broj 1 iz Rusije, osvrnuo se na igru kolege tenisača Novaka Đokovića, istaknuvši kako je tenis koji danas igraju najbolji tenisači svijeta, jako dosadan i nije atraktivan kao prije. Kafeljnikov je izjavio kako više ne uživa gledajući igru trojice najboljih tenisača današnjice, dodavši kako ga mečevi Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i posebno Rogera Federera uspavljuju.

'Nadal je vrlo dosadan, Đoković je za mene također dosadan, a Federer je najdosadniji', kazao je nekada najbolji svjetski tenisač.

Imao je mnogo toga za reći na temu tenisa kakav se danas igra, a kazao je kako mladi tenisači previše gledaju što rade vodeći tenisači u želji da kopiraju njihov stil igre, dok on uglavnom ne odgovara njihovim fizičkim predispozicijama.

Inače, Jevgenij je osvojio dva pojedinačna Grand Slam naslova (Roland Garros i Australian Open), četiri Grand Slam naslova u parovima, te pojedinačno zlato na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. godine. Također je pomogao Rusiji u osvajanju Davisova kupa 2002. godine. Posljednji je tenisač koji je uspio osvojiti oba naslova, i pojedinačno i u parovima, na istom Grand Slam turniru, a to je ostvario na Roland Garrosu 1996. godine.