Glumci, pjevači, sportaši, redatelji, manekeni... Popis poznatih osoba iz dana u dan sve je veći, baš kao i onaj osoba koje obožavaju i cijene njihov rad. Neki od strastvenih obožavatelja izrezuju članke iz novina o svojim idolima, neki lijepe njihove postere na zid, neki skupljaju sličice dok ih oni najsretniji upoznaju, zaljube se i ubrzo se zavjetuju na vječnu ljubav. Većini taj posljednji slučaj zvuči poput bajke koju su nebrojeno puta čuli prije spavanja, no nekima san i mašta uistinu postanu stvarnost. Dovoljan je samo pravi trenutak i malo sreće da se stvori kemija s osobom kojoj se mnogi godinama dive.

Prema prijašnjim istraživanjima, statistike o broju razvoda drastično bi bile porasle kada bi se osobe vjenčale sa svim svojim fanovima jer često ono što imaju priliku vidjeti u medijima nije stvarna slika osobe s kojom bi željele provesti ostatak života, no to i dalje ne sprečava pojedince da se upuste u takvu avanturu, koja ne znači nužno i  tužan završetak. Dapače, mnogi brakovi zvijezda i njihovih vjernih fanova sretni su i nakon nekoliko desetljeća. Iako bi mnogi pomislili kako upravo obožavatelji najčešće prilaze svojim idolima, u mnogo se slučajeva ispostavilo da su upravo zvijezde učinile prvi korak. Bilo da je riječ o upoznavanju za šankom, na filmskom setu ili, pak, koncertu, brojni poznati parovi dokaz su da ljubav bilo kad i bilo gdje piše najljepše priče.

Mnogima najljepšu ženu Hollywooda, Jessicu Albu, uspio je zavesti tada javnosti još nepoznat filmski producent Cash Warren, koji je na filmu ‘Fantastična četvorka’ asistirao producentu, ocu Michaelu Warrenu. Na filmskom je setu bila i Casheva današnja supruga Jessica, s kojom je u braku deset godina i imaju troje djece.

- Bio sam Jessicin obožavatelj još iz doba serije ‘Anđeo tame’. Bila mi je privlačna i jako simpatična. Imao sam veliku tremu kada sam je napokon upoznao - otkrio je 39-godišnji Warren.

Između njega i tri godine mlađe glumice odmah je zaiskrilo pa su vrlo brzo nakon početka snimanja filma odlučili izlaziti na spojeve, već 2008. postali su supružnici, a njihova prva kći Honor Marie rodila se iste godine. - Volim te više nego što riječima mogu opisati - govori Alba o suprugu.

Snimanje filma ‘Meksikanac’ bilo je presudno za upoznavanje još jednog para. Glumica Julia Roberts na snimanju filma iz 2001., u kojem je glumila s Bradom Pittom, upoznala je sadašnjeg supruga, njezina velikog obožavatelja Daniela Modera. Snimatelj dotad nije poznavao 50-godišnju glumicu, a prije nego što su počeli romansu, 49-godišnji Moder bio je u braku, a Julia u trogodišnjoj vezi. Par se vjenčao godinu dana nakon snimanja filma, a danas imaju troje djece. Iako im je brak nekoliko puta bio u krizi, njih dvoje još nisu potvrdili nikakve glasine vezane uz razvod.

- Prije nego što sam upoznala Dannyja, sebi sam bila na prvome mjestu. Bila sam mala sebična osoba koja je trčala uokolo za karijerom i snimanjem filmova. Danny me potpuno promijenio - istaknula je oskarovka. 

Ljubavna priča legendarnoga glumca, pjevača i plesača Johna Travolte također je počela divljenjem i poštovanjem njega kao zvijezde. 

- Vidjela sam ga na posteru za ‘Briljantin’ i tada sam znala da ću biti s njim. Jednostavno sam znala. Imala sam šesnaest godina i govorila sam da ću se udati za njega, što se trinaest godina poslije i dogodilo - istaknula je glumica i Johnova supruga Kelly Preston. 

Njihov je brak posljednjih nekoliko godina vrlo turbulentan, a zbog učestalih svađa, glumčeva nedolična ponašanja te šuškanja o njegovoj homoseksualnosti, par je nekoliko puta najavljivao razvod, što je zbog scijentologije, vjere kojoj su oboje privrženi, teško ostvariti. 

Čini se da mnoge poznate žene koje su se našle na ljubavnom popisu glumca Nicolasa Cagea nisu bile dovoljno dobre da bi ga zadržale uz sebe, sve dok se u njegovu životu nije pojavila sadašnja supruga Alice Kim. Iako su 2016. obznanili razvod, Alice je najdulje bila u njegovu životu. Zvijezda filmova ‘Nacionalno blago’ i ‘Čovjek bez lica’ Alice je upoznao u restoranu u kojem je radila kao konobarica.

- Sjećam se kad sam prvi put ušao i vidio Alice. Bila je sramežljiva, ali jako simpatična. Kako je vrijeme odmicalo, tako je došla do mene i zatražila autogram. Usto je dobila i moj broj mobitela - prisjetio se jednom 54-godišnji glumac koji sa 34-godišnjom Kim ima dvanaestogodišnjeg sina. 

Da je kojim slučajem Matt Damon film iz 2003. ‘Zauvijek zajedno’ snimao na Havajima, kako je prvotno bilo planirano, vjerojatno nikada ne bi susreo ljubav svog života, suprugu Lucianu Barroso. 

- Snimanje je u posljednji trenutak prebačeno u Miami. Nikada nisam bio ondje i zapravo nisam ni znao mjesta za izlaske. Jednu su me večer kolege sa seta pozvali da iziđemo. Oni su već bili jako dobro upoznati s tim prekrasnim mjestom. Vidio sam je doslovno s drugog kraja bara. Evo, iza nas je već trinaest godina i četvero djece - rekao je glumac.

- Ne znam kako bi danas izgledao moj život da nas sudbina nije spojila te večeri - istaknuo je Damon, čija je današnja supruga već imala jedno dijete i divila se njegovu radu i prije nego što ga je upoznala.

- U početku nisam mogla vjerovati da izlazim s holivudskom zvijezdom. Mislila sam da se to ne događa - istaknula je Argentinka Barroso koja je poslije postala dizajnerica interijera. 

Premda nije imala sretan kraj, ljubavna priča glumaca Toma Cruisea i Katie Holmes također je počela iz pukog obožavanja. Naime, 39-godišnja glumica poznata po ulozi u seriji ‘Dawson’s Creek’ bila je, baš poput svojih vršnjakinja, zaljubljena u trinaest godina starijeg i uspješnog kolegu.

- Sve što sam ikad pročitala o Tomu izrezivala bih i lijepila u veliku bilježnicu. Moje prijateljice iz srednje škole rekle su mi da nisam normalna. Bilo je tu mnogo fotografija i članaka. Prije nego što nas je život spojio i podario nam kćerkicu Suri, bila sam velika obožavateljica svog supruga - istaknula je Katie dok je bila u braku s Cruiseom. 

Samo nekoliko tjedana nakon što su se prvi put susreli, Tom je Katie odveo na romantično putovanje u Rim nakon čega su mediji naveliko počeli izvještavati o njihovoj vezi. Katie prije braka s Tomom nije bila pretjerano poznata, a nakon razvoda 2012. postala je nezaobilazni dio holivudske društvene scene. 

- Ako me netko u potpunosti promijenio, onda je to moj suprug. Promijenio je moj pogled na svijet. Uz njega se osjećam posebno i postala sam žena koja ne treba druge muškarce osim njega - istaknula je oskarovka Anne Hathaway koja je u braku s godinu dana starijim Adamom Shulmanom. Adam je snimio nekoliko manjih filmova i bavi se dizajniranjem nakita.

- Upoznali su nas zajednički prijatelji. Oduvijek sam želio upoznati Anne, ali bilo me strah s obzirom na to da je beskrajno lijepa. Nikad nisam mislio da bismo mogli postati par, a kamoli muž i žena - rekao je Adam koji je s Anne dobio sina Jonathana. 

Patrick Dempsey, najpoznatiji po ulozi u seriji ‘Uvod u anatomiju’, iza sebe ima krug obožavateljica. Jedna od njih bila je i Jillian Fink, frizerka i vizažistica.

- Patrick je bio moj stalni klijent, uvijek sam jedva čekala da ponovno dođe na šišanje - izjavila je šminkerica i frizerka koja je s glumcem u braku od 1999. godine.  - Moja se supruga i dalje brine o mojoj frizuri. Naša je ljubav priča iz frizerskog salona - otkrio je 52-godišnji Patrick Dempsey.

Fatalni susret novinarke Jessice Seinfeld i glumca Jerryja Seinfelda dogodio se u teretani. Jessica je oduvijek pratila njegov rad i bila jedna od njegovih najvećih obožavateljica, no dotad nikada nije imala priliku prići mu.

- Vježbala sam na spravama kad je u prostoriju ušao Jerry. širom sam otvorila oči i podignula obrve kao da sam ugledala duha - prisjetila se Jessica njihova susreta. 

Vezu Jerryja i Jessice mnogi dugo nisu odobravali jer se dogodila samo nekoliko tjedana nakon što se ona vratila s medenog mjeseca s tadašnjim suprugom. - Moja je Jess moj smisao života. Doista ne znam kako bih živio bez nje - priznao je glumac.

Premda su mnogi tvrdili da su se princ William i vojvotkinja od Cambridgea upoznali tijekom studiranja na Sveučilištu St. Andrews, njih su se dvoje službeno upoznali mnogo prije, a Kate je navodno u svojoj sobi u obiteljskom domu imala zalijepljen poster Williama na vratima. Nakon što su se upoznali, tada još djevojka iz britanskog susjedstva naglo je promijenila odluku i umjesto na studij u Edinburgh, odlučila je otići baš tamo gdje i njezin princ - na Sveučilište St. Andrews.

- William je najpažljiviji dečko kojeg sam upoznala i tijekom godina koje smo proveli u vezi, a potom u braku, tretira me kao kraljicu. On je moj najveći oslonac i u lijepim, ali i u onim manje lijepim trenucima - izjavila je prije nekoliko godina vojvotkinja od Cambridgea.

- Sjećam se našeg prvog susreta. Osjetila sam kako mi se lice užarilo kad smo si pružili ruku i znala sam da sam se jako zacrvenjela - dodala je Kate koja s princem očekuje treće dijete.

Čak tri neuspjela braka iza sebe ima 63-godišnji Kelsey Grammer, zvijezda serije ‘Frasier’, sve dok mu u život nije ušla Kayte Walsh. Grammer je 25 godina mlađu stjuardesu upoznao u avionu, par se nedugo potom vjenčao i danas imaju troje djece.

- Pogledala sam sve sezone ‘Fraisera’ nekoliko puta i onda se u avionu on stvorio ispred mene - izjavila je Kayte. 

- Uživam u svakom trenutku s Kayte. O njoj mogu reći da nas je nebo spojilo - našalio se Kelsey Grammer. 

- Kolege su mi jedan dan rekli da je na razgovor za posao došla mlada scenaristica koja cijeni moj radi i jako bi željela raditi u timu mog talk showa. Kada sam pošao hodnikom na razgovor s njom, nisam ni slutio da bi to danas mogla biti moja supruga - rekao je glumac i komičar Conan O’Brien o sadašnjoj supruzi Elizabeth Ann Powel. 

- Nakon toga neko je vrijeme sjedila u publici kao gošća i pljeskala, a ja sam svaki put jedva čekao da emisija završi kako bih joj prišao - istaknuo je 54-godišnji glumac o sedam godina mlađoj supruzi s kojom se vjenčao 2002., samo godinu i pol nakon njihova susreta u Seattleu, a danas imaju dvoje djece.

I dok većina brakova holivudskih zvijezda i njihovih fanova traje i danas, mnogi od njih shvatili su da su pogriješili pa su sreću potražili negdje drugdje, no prvotna strast definitivno se ne može osporiti nijednom takvom paru. 

- Baš kao i u potpuno anonimnim vezama, tako i veze, odnosno brakovi poznatih osoba pucaju zato što se s vremenom osobe bolje upoznaju i shvate da nisu jedno za drugo, bez obzira na to što se prije upoznavanja sve činilo idealnim - tvrdi se u jednoj američkoj studiji o brakovima.

I poznate osobe gaje osjećaje prema zvijezdama. Premda se čini da se u svijetu šoubiznisa svi međusobno poznaju te da je dovoljno nazvati samo jedan telefonski broj, ne ide uvijek tako lako kad je o ljubavi riječ. Veliku želju da upozna frontmena benda Coldplaya Chrisa Martina godinama je imala američka glumica Gwyneth Paltrow. Navodno je bila zaluđena bendom i išla na većinu njihovih koncerata, a na jednom takvom nije željela propustiti priliku da se napokon upozna s članovima benda.

- Naravno da sam ih htjela sve upoznati, ali posebno Chrisa. Bila sam jako nervozna kad sam otišla u backstage. Osjećala sam se poput djevojčice koja silno želi autogram - prepričala je 45-godišnja glumica.

Dobitnica Oscara s četiri godine mlađim Chrisom bila je u braku trinaest godina i imaju dvoje djece. Dok su bili u braku, Chris je Gwyneth napisao pjesmu ‘Fix You’ kad joj je umro otac kako bi se stihovima posvećenim njoj lakše nosila s gubitkom. Gwyneth je njihov razvod 2016. nazvala samo svjesnim razdvajanjem.

 Gotovo da nije postojala osoba koja devedesetih godina nije pratila američku hit-seriju ‘Beverly Hills, 90210’. Među brojnim obožavateljicama popularnog Dylana, kojeg je tumačio Luke Perry, bila je i Rachel Minnie Sharp, trgovkinja i manekenka koja je bila očarana njegovim likom i djelom. Zaluđenost idolom išla je do te mjere da je Minnie na Lukeovu kućnu adresu poslala grudnjak i svoj broj telefona. Njih su se dvoje vrlo brzo upoznali i zaljubili, a 1993. svoju su kratku vezu okrunili brakom, a samom činu prisustvovali su njegovi kolege iz serije Jason Priestley, Brian Austin i Gabrielle Carteris. Par se razveo nakon deset godina, a u braku su dobili dvoje djece.

Svoga drugog supruga Jima Totha glumica Reese Witherspoon upoznala je u agenciji za talente u Los Angelesu u kojoj je godinama bila prijavljena i putem koje je dogovarala projekte. Toth je, prema pisanju tamošnjih medija, bio vrlo sramežljiv prema Resse, no njezine je filmove gledao i nekoliko puta. Nakon nekog vremena se ohrabrio i podijelio s njom svoje osjećaje, a ni ‘Plavuša s Harvarda’ nije ostala ravnodušna. Par se vjenčao 2011. i još su u sretnom braku. 

- Sretan rođendan mom najdražem i najslađem mužiću. Mojem partneru u zločinu koji trpi moje glupe i urnebesne šale, mom osloncu i mozgu koji me spašava u brojnim situacijama. Osobi koja traži da se fotografiram tijekom dana pa često ispadam čudna dok se snimam uokolo kako bi njemu uljepšala dan. Volim te, ljubavi moja, i tako sam sretna što te imam - napisala je nedavno glumica i time demantirala sve navode o razvodu.

Ni domaća estradna scena nije imuna na brakove poznatih osoba i njihovih obožavatelja, iako se o njima toliko ne govori kao o holivudskim ljubavnim bajkama. Pjevač željko Bebek treću je suprugu Ružicu upoznao na jednom od svojih koncerata. Ružica je tada bila velika obožavateljica bosansko-hercegovačkoga glazbenika i nakon koncerta došla je zatražiti fotografiju s njim. Par se vjenčao u Dubrovniku, imaju dvoje djece i prošle su godine proslavili petnaestu godišnjicu braka.

- Ružica i ja, kao i cijela moja obitelj, svakodnevno proživljavamo sve te lijepe trenutke. I prije toga bili smo u prekrasnoj emotivnoj vezi. Obožavamo Dubrovnik i zato smo se odlučili ondje vjenčati. Agencija nam je omogućila da svečani obred bude na kuli Minčeta, da se oldtajmerima prevezemo Stradunom te da se brodom vozimo oko Lokruma. Divni su to trenuci kojima smo ušli u jedan drugi dio našeg zajedništva s namjerom da stvorimo obitelj. Uvijek ću pamtiti kako sam se osjećao na kuli kad smo pred matičarkom izmijenili zavjete, kao i pogleda na otoke i uzvišenih emocija na tom posebnome mjestu - rekao se pjevač. 

- Ružica ima ono nešto. Prava je majstorica za stvaranje dobrog raspoloženja. Trudi se da ne izgubimo osmijeh i svoj način komunikacije - dodao je pjevač za Story.

Njegova je voljena supruga u jednoj emisiji istaknula pak kako u počecima njihove veze nije mogla vjerovati da je s osobom koju je dotad gledala kao idola. 

Pjevač Haris Džinović svoju je suprugu Melinu Galić upoznao u Sarajevu kad je imala 22 godine i bila je njegova velika obožavateljica.

- Ona je bila zaljubljena, a ja sretan. Bilo je možda i ljepših od nje, no ona me osvojila umom i šarmom - izjavio je 66-godišnji Haris. 

Harisov kolega Boris Novković svoju sada već bivšu suprugu Luciju upoznao je kao tada 26-godišnju apsolventicu novinarstva na promociji svog albuma ‘Direkt’. Lucija mu je prišla i zamolila ga za intervju, a pjevač se, kako je tada istaknuo, u nju zaljubio na prvi pogled. Vjenčali su se 2003. u Sloveniji i na petu godišnjicu braka obznanili da očekuju prvo dijete, sina Nou. Par je 2011. dobio još jednog sina, Bonu, i to samo nekoliko mjeseci prije razlaza.