Thomas Markle, 74-godišnji otac novopečene majke, 37-godišnje vojvotkinje od Sussexa, Meghan Markle, jedina je osoba iz bliže obitelji novorođene kraljevske bebe koju nisu spomenuli u službenoj objavi Buckinghamske palače o njegovom rođenju. 'Kraljica, vojvoda od Edinburgha, princ od Walesa, vojvotkinja od Cornwalla, vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, lady Jane Fellowes, lady Sarah McCorquodale i Earl Spencer su obaviješteni o rođenju djeteta i oduševljeni su. Vojvotkinjina majka, Doria Ragland, koja je presretna dolaskom na svijet njezinog prvog unuka je s njihovim Kraljevskim Visočanstvom u Frogmore Cottageu', piše.

No, Thomas nije mogao skriti svoju sreću pa je prekinuo tišinu i dao izjavu za medije, prenosi Mirror.co.uk. 'Sretan sam što čujem da su majka i dijete zdravi', započeo je. 'Ponosan sam što se moj novi unuk rodio u kraljevskoj obitelji i siguran sam da će služiti britanskoj kruni i Britancima s naklonošću, čašću i dostojanstvom. Neka Bog blagoslovi dijete i želim mu sve zdravlje i sreću svijetu. Čestitam i mojoj divnoj kćeri, vojvotkinji Meghan i princu Harryju', piše spomenuti portal. 

Podsjećamo, britanski mediji nedavno su se raspisali o tome kako vrlo vjerojatno Thomas nikada neće upoznati svog unuka jer je njegova kći, Meghan, prekinula svaki kontakt s njim. 'Mislim da je nevjerojatno povrijeđena i razočarana mnogim članovima svoje obitelji, njihovim ponašanjem, ali koliko je meni rečeno, krenula je dalje', rekla je Katie Nicholl, stručnjakinja za kraljevsku obitelj, za Fox News te dodala kako je prekretnica bilo pismo koje je Meghan poslala 74-godišnjem ocu u kojem ga je molila da prestane širiti laži o njoj i Harryju.