Uoči posljednje sezone serije, 45-godišnja glumica prisjetila se najgoreg razdoblja kad je tijekom snimanja bolovala od postporođajne depresije koju nije ni znala da ima. 

Story: Tijekom prve sezone borili ste se s postporođajnom depresijom. Kako ste uspjeli prebroditi to razdoblje?
Bilo je grozno. Patila sam od postporođajne depresije, a da toga nisam ni bila svjesna. Otišla sam na liječnički pregled i briznula u plač. Kad sam dobila dijagnozu, pitala sam liječnika: ‘Zašto je to tako?’ Ništa mi nije bilo jasno, ali on mi je puno pomogao. Cijelu prvu godinu snimila sam seriju u takvom stanju uma. Učila sam o majčinstvu i proživljavala tešku privatnu fazu. Bilo je nezgodno. 

Story: Kako se danas osjećate?
Puno sam zadovoljnija životom. Što sam starija, to sam sretnija. U zrelim godinama dobivam uloge koje nisu nužno lijepe i mlade. Više ne osjećam taj pritisak.

Story: Je li vam bilo teško oprostiti se od Cersei? 
Nije mi bilo teško oprostiti se od perike zbog koje me neprestano svrbjela glava. Ljudi me pitaju jesam li za uspomenu uzela nešto sa seta, ali nisam. Zadnji dan snimanja sama sam sebi rekla da ću ostati pribrana i neću dopustiti da me svladaju emocije. No čim sam na kraju dana sjela u auto, počela sam plakati. Bila sam shrvana. Provela sam devet godina snimajući ovu seriju i bilo je to nevjerojatno iskustvo, ali veselim se novim projektima.