Meghan Markle svom je budućem suprugu potpuno promijenila prehranu. Tako princ Harry jede uglavnom voće i povrće, a zbog toga je izgubio oko tri kilograma. Iako ne zvuči puno, za nekoga mršavog kao što je on, to je dosta kilograma, rekao je prijatelj princa Harryja za Daily Mail. 36-godišnja Meghan počela je svog zaručnika pripremati za vjenčanje i brak te ga je stavila na dijetu 'čistog jedenja'. Osim toga, poslala ga je i u teretanu koju mjesečno plaćaju 575 funti (oko 4830 kuna).

Kako bi se što uspješnije pridržavali novog načina prehrane, kupili su i kvalitetni sokovnik za koji su dobili preporuke, pa Meghan sebi i Harryju redovito priprema razne sokove od voća i povrća , kazao je Harryjev prijatelj. Dodao je i da je bivša glumica svom zaručniku zabranila konzumaciju mesa, a to mu je posebno teško palo. Posebice zato što je Harryja javnost često mogla vidjeti kako uživa u sočnim hamburgerima tijekom utakmica.

Iako Harry nije želio otkriti koje se sve hrane morao odreći zbog novog režima prehrane, krajem prošle godine, u posjetu studentima u Chicagu, priznao je kako je prestao jesti pizzu. Dodao je i da nikada nije probao kebab, a njegove kolege iz vojničkih dana kažu da je 'živio na prženoj piletini'. Bivši zapovjednik Harryja i Williamau vojsci naglasio je kako su oba princa obožavala jesti brzu hranu, poput hamburgera, pizze i pečenih krumpira.

S druge strane, Meghan se skoro cijeli svoj život bavi tjelovježbom i pazi što jede. Osim toga, njezina majka Doria Ragland  instruktorica je joge, a Meghan je jednom prilikom kazala kako ju je upravo ona zaludila vježbanjem. Bivša glumica kaže da je za nju idealan dan onaj koji započinje shakeom od vanilije i borovnica za pročišćavanje. Potom za ručak jede salatu u koju stavi kozji sir, a ponekad uz nju pojede i malo kruha. Za večeru se voli počastiti morskim plodovima.