Eric Michels, 54-godišnji glumac koji se kratko pojavio u filmu 'James Bond: Skyfall' prošlog je kolovoza pronađen mrtav u svom domu u Londonu. Kao razlog njegove smrti tada se navodila prekomjerna doza GHB, gama-hidroksibuterne kiseline, koja se inače ilegalno koristi kao 'droga za silovanje'. No, najnovije informacije, kako prenosi BBC, otkrivaju da je glumac ubijen. 

Naime, sud prenosi da je 25-godišnji Gerald Matovu koristio dating aplikacije kako bi pronašao žrtve. Putem aplikacije 'Grinder' koja je inače usmjerena prema LGBTQ populaciji, targetirao je i Erica. Optuženi Gerald zločin je počinio uz pomoć Brandona Dunbara, ali obojica su počinjeno kazneno djelo porekli. S druge strane, tužitelj Jonathan Rees podsjeća javnost da su optuženici krivi po 26 točaka koje dokazuju da su već dvanaestoricu muškaraca prevarili, ukrali im dokumente i materijalne stvari te naposlijetku, silovali. 

Priča govori da je Eric pozvao Geralda u svoj dom. Tijekom noći, optuženik je fotografirao glumčevu kreditnu karticu, vozačku dozvolu i druge osobne dokumente. Gerald je na sudu priznao da je tu noć proveo s Ericom, ali negira da je počinio ubojstvo iako su na sudu protiv njega priloženi dokazi koji navode da su optuženici, bez pristanka, ubijenom ubrizgali drogu u leđa. Suđenje je i dalje u tijeku.