Za kraljevske turneje potrebni su mjeseci pomnog planiranja, a sve seže prvenstveno od odlučivanja na koja točno događanja članovi kraljevske obitelji idu pa do logistike, poput transporta i smještaja. U obzir se uzimaju sve moguće situacije poput vremena, formalnosti, važnosti samog događaja, a osoblje palače se brine oko najmanjih detalja. Koliko je važna i garderoba članova obitelji, pokazuje se kroz to što postoji cijeli protokol, a u palači postoje članovi osoblja koji se brinu samo za taj segment putovanja.

Naime, jednostavno nije slučaj da vojvotkinja od Cambridgea ili vojvotkinja od Sussex same biraju svoje odjevne kombinacije. Njihovi stilisti imaju težak zadatak jer moraju pripremiti sve outfite uvažavajući već navedene moguće situacije, a također moraju uzimati u obzir u kojoj se državi kraljevska obitelj nalazi kako bi i putem stylinga dali poštovanje njihovoj tradiciji. I za same kovčege postoji strogi raspored o kojem se brine kraljevska pratnja. Oni je sortiraju i određuju koji kovčezi odlaze u hotel s članovima obitelji, koji se spremaju 'za svaki slučaj' na drugu adresu ili na sama događanja. 

Svaki kovčega ima i dvije oznake, jedan je kraljevsko ime člana obitelji kome pripada, poput princ Charles, a na drugoj piše gdje ide kovčeg, npr. 'potrebno u zrakoplovu'. Plava oznaka znači kako je kovčeg potreban u zrakoplovu, zelena da ide u hotel, a one sa žutom oznakom se šalju u  rezidenciju, npr. britansku ambasadu zemlje koju posjećuju.