Gotovo svaki čovjek na svijetu osim svog službenog imena ima i nadimak kojeg mu od milja nadjenu njegovi prijatelji ili obitelj. Premda je kraljevska obitelj po svojoj uniformnosti, rigoroznim pravilima ponašanja i suzdržanosti prilikom javnih pojavljivanja u mnogočemu drugačija od ostalih, čini se kako unatoč tome ipak imaju dodirnih točaka s 'običnim smrtnicima'. Jedna zajednička karakteristika koju imaju s drugima je i dodjeljivanje nadimaka kojima se međusobno zovu pripadnici ove višestoljetne dinastije, izvijestio je Daily Mail. 

Kraljica Elizabeta II. ima nekoliko nadimaka, a za jedan od njih zaslužan je njezin unuk, princ William. Naime, tijekom njegovog djetinjstva, Williamu je bilo teško izgovoriti riječ 'granny' koja u engleskom jeziku znači 'baka', pa je kraljicu zvao 'Gary'. Jednom prilikom, maleni princ na dvoru je zazivao 'Gary' zbog čega se stvorila pomutnja prije nego je Elizabeta II. došla i kazala: 'Ja sam Gary. Još nije naučio reći granny.'. Njegov sin, princ George svojoj je prabaki također nadjenuo simpatičan nadimak - 'Gan Gan'. Kraljica je također poznata i kao 'Lilibet', a princ Philip ju je u prošlosti navodno zvao i 'kobasica'. Mnogi članovi kraljevske obitelji danas joj se obraćaju s 'mama'. 


Meghan Markle možda je najnovija pripadnica kraljevske obitelji, ali već je zaslužila nadimak koji joj je dodijelio princ Charles. Naime, Charles ju je navodno odlučio prozvati 'Tungsten' odnosno 'Volfram' prema metalu zbog njezine snažne i nesavitljive prirode. 

I prinčevi William i Harry su tijekom svog života koristili različita imena ne bi prikrili svoj pravi identitet. Princ Harry je tako u svojoj mladosti imao nadimak 'Spike', a postoji glasina i da se na Facebook profilu naziva imenom 'Spike Wells' koje mu pomaže kako bi izbjegao pozornost medija i opće javnosti. Princ William također je pribjegao korištenju drugog imena tijekom svojih studentskih dana kako bi izbjegao otkrivanje. Dok je studirao na Sveučilištu St. Andrew u Škotskoj, odabrao je ime 'Steve' ne bi li prikrio svoj pravi identitet.