Premda se vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle htjela poroditi u svojoj kući u Frogmore Cottageu, britanski mediji nagađaju da je zbog komplikacija hitno prevezena u londonsku bolnicu u Portlandu, gdje je provela cijelu noć, a to je koštalo nevjerojatnih 15 tisuća funti, odnosno 130 tisuća kuna. Inače, tamo su se porodile i princeze Beatrice i Eugenija. Ostatku kraljevske obitelji zacijelo je drago što je porođaj prošao dobro, ali bilo bi im miliije da je Meghan rodila u bolnici St. Mary u Londonu, gdje novi članovi kraljevske obitelji tradicionalno dolaze na svijet.  

Podsjetimo, 37-godišnja Meghan jučer je u 5 sati i 26 minuta rodila sina plave krvi, a termin porođaja se produljio čak tjedan dana. Svi detalji ostali su u tajnosti sve do danas pa tako nije poznato je li porođaj bio induciran, ali izvori bliski obitelji tvrde da je Meghan ostala u bolnici preko noći i da je 34-godišnji Harry čitavo vrijeme bio kraj nje.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa su se inače ozbiljno spremali za dolazak bebe kod kuće i išli na tečaj porođaja uz pomoć hipnoze i posebnih tehnika disanja, opuštanja, vizualizacije i meditacije, koje ne uklanjaju porođajnu bol već ženinu percepciju te boli, a navodno je i Kate Middleton sve troje djece rodila tom metodom. Međutim, budući da je vojvotkinji to prvo dijete i da ima 37 godina te spada u starije rodilje, liječnici su pretpostavljali da će porođaj zahtijevati neku vrstu intervencije. Većina njih ne preporučuje da se prvi porođaj obavlja kod kuće, jer žene nisu upućene u to što im se događa s tijelom te je stoga bolje da su u bolnici pod stručnim nadzorom.