Story radio
Početna Celebrity 3809 prikaza 12. srpnja 2018.

Otkriveno koliko Kim Kardashian zarađuje jednom objavom na Instagramu

Kim Kardashian

Za pojedinačni post dobiva više novaca od godišnje plaće predsjednika Amerike

Dok neki koriste društvene mreže kako bi s pratiteljima dijelili trenutke i digitalno skladištili uspomene, postoje oni koji takvu virtualnu platformu koriste ne bi li na njoj profitirali. Reality zvijezda Kim Kardashian naučila je kako unovčiti svoju popularnost, a veliki broj pratitelja na njezinom Instagram profilu omogućio joj je da objave na svom profilu naplaćuje vrtoglavim iznosom. Naime, kako Elle prenosi, Kim svojim pojedinačnim postovima zarađuje veću plaću od iznosa koji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država zaradi u godini dana.

Prema izvješću stranice STAT, u ugovor između medicinske kompanije Duchesnay USA i tvrtke Kim Kardashian pod nazivom Kimsaprincess, stoji da će starleti biti isplaćeno pola milijuna dolara za pojedinačnu objavu. Jedan post koji reklamira pilulu za jutarnju mučninu Kim će tako osigurati zaradu od 500 000 dolara što je 100 000 dolara više od godišnje plaće predsjednika Amerike. Spomenuta objava datira iz 2015. godine, a riječ je o tableti Diclegis koja navodno pomaže olakšati simptome mučnine i povraćanje povezane s trudnoćom.


Ipak, post nije spomenuo rizike uzimanja lijeka zbog čega je FDA uputio pismo kompaniji Duchesnay USA u kojem zahtijevaju da tvrtka okonča svoju suradnju s Kim i prestane koristiti njezin Instagram kao kanal za popularizaciju svog proizvoda. Unatoč tome, Duchesnay USA i Kim su nastavili svoju suradnju, a prodaje dotične pilule porasle su u jeseni 2015. zbog čega se nagađa da je upravo to razlog zbog kojeg je cijena pilule porasla otkako ju je Kim objavila.

Komentari