Tragičnu smrt princeze Diane javnost nikada neće prežaliti. Voljeli su je više od bilo kojeg drugog člana britanske kraljevske obitelji i premda im je teško palo što se Diana nakon 15 godina braka odlučila rastati od Charlesa 1996. godine, ostali su na njenoj strani. Međutim, nitko tko je pratio Dianin život preko vijesti iz tabloida nije imao pojma kakvu borbu je ona preživljavala u sebi tijekom razvoda, kao ni koje su bile prve riječi koje je uputila Charlesu kad se susrela s njim nakon gorkog razlaza, piše Express.

OTKRIVENO Prve riječi princeze Diane Charlesu nakon rastave
Profimedia 

Navode kako je stručnjakinja za kraljevske parove Ingrid Seward u svojoj knjizi 'Kraljica i Diana: Neispričana priča' otkrila da se taj hladni susret roditelja princa Harryja i Williama odvio u dnevnoj sobi Kensingtonske palače. Nakon što su sjeli na svijetlo žutu sofu, Diana je pogledala Charlesa i potreseno ga upitala: 'Zašto se ovo moralo dogoditi?'. Odgovore na to pitanje pokušao je naći i novi dokumentarac 'Charles i Di: Istina O Njihovom Vjenčanju', u kojem su autori istražili 'znakove upozorenja' da je njihova veza osuđena na propast. Prvi znak mogao se iščitati već u intervjuu koji je par dao na dan uoči njihovog vjenčanja.

OTKRIVENO Prve riječi princeze Diane Charlesu nakon rastave
Profimedia 

Voditeljica BBC-a Angela Rippon i novinar Andrew Gardener imali su tu sreću da intervjuiraju Charlesa i Dianu prije nego će stati pred oltar. Prisjetili su se kako je princ bio potpuno opušten, a Diana puno manje jer je za nju sve to bilo potpuno novo iskustvo. U intervjuu su im smjeli postavljati samo pitanja koja su prethodno odobrena pa su Charles i Diana ispali kao jako zaljubljeni par koji se veseli vjenčanju. Međutim, nakon što su na kraju razgovora paru poželjeli sreću do kraja života, nastala je tišina. Charles je pogledao u Dianu, a ona je pogledala u pod. 'Taj izraz njenog lica na kraju intervjua govorio je više od tisuću stranica knjige', kazali su novinari. 'Možda smo iz toga trebali naslutiti što im se sprema u budućnosti'.