Iako se slavni kraljevski par trebao odreći većine svojih svadbenih poklona u vrijednosti vrtoglavih 44 milijuna kuna koje su zaprimili od nepoznatih darivatelja i tvrtki koje su putem njih željele ostvariti vlastitu promidžbu i dobit, jedan dar, onaj kraljice Elizabete II., zasigurno je nadomjestio spomenuti 'gubitak'. Pri odabiru svog poklona, kraljica Elizabeta II. za svog je unuka i njegovu suprugu odlučila biti prilično darežljiva. Poklon dostojan kraljice, zapravo je kuća York Cottage na imanju u Sandringhamu. 

Dar kojim je Elizabeta II. zasigurno oduševila mladence, u doslovnom je smislu velebnih proporcija ako je suditi prema 8000 hektara zemlje na koliko se prostire imanje. Od toga, 240 hektara čini javni park, a 24 hektara vrt koji je ujedno povezan s glavnom kućom. 

Imanje zapravo datira sve do razdoblja kralja Edwarda VII. koji je kuću poklonio svom sinu, kralju Georgeu V. u 1893. godini. Harry i Meghan trenutno borave u kući Nottingham Cottage koja je smještena na prostoru Kensington palače, a svoj će novi dom koristiti kao odmaralište. Zanimljivo je da prema navodima stranih medija, spomenuto imanje izbjegavaju pripadnici kraljevske obitelji zbog toga što smatraju da je kuća zapravo ukleta.