Iako se tako ne bi reklo na prvu, omiljena članica kraljevske obitelji je žena koja ni približno ne puni novinske stupce kao vojvotkinje Kate i Meghan. Naime, ako je vjerovati na riječ pripadnicima medija, upravo je Camilla od Cornwalla zaslužila titulu omiljene plemkinje. 

Supruga princa Charlesa navodno je vrlo ugodna i uglađena osoba. 'Camilla je moja omiljena plemkinja, bez ikakve konkurencije. Zna sva naša imena, razvila je percepciju da smo svi u ovome zajedno i kod nje uvijek možete vidjeti tu neku iskru u očima, uvijek će pronaći trenutak da pogleda u kameru', rekao je za People dopisnik koji izviještava o kraljevskoj obitelji.

Spomenuti novinar njezinu je uglađenost i pristojnost usporedio s karakternim osobinama princa Williama i Kate Middleton. Prema njegovim riječima njih dvoje uporno izbjegavaju kontakt s kamerom te su navodno opsjednuti kontrolom i time kako će izgledati u očima javnosti.

Iako je ranijih godina bila poznata pod nadimkom 'zla Camilla' mediji su u posljednje vrijeme s njom razvili prijateljski odnos i puni su obostranog uvažavanja. 'Mislim da Camillu javnost doživljava kao jednu vrlo normalna osobu, što ona i jest. Veoma je prizemna i nema ono uobraženo držanje', rekao je izvor.

Arthur Edwards, fotograf The Suna zadužen za fotografiranje kraljevske obitelji rekao je kako je vojvotkinja već neko vrijeme takva prema svima u svojoj okolini, još od vjenčanja s princom Charlesom. 'Sišla je niz stepenice i počela čavrljati s okupljenom gomilom, razgovarala je čak i s nama bez ikakve formalnosti, rekao je svojedobno za Vanity Fair.