Meghan Markle, 37-godišnja vojvotkinja od Sussexa, supruga princa Harryja, novopečena majka malenog dječaka, imena Archie Harrison Mountbatten-Windsor i nekadašnja zvijezda serije 'Suits', jedna je od najkomentiranijih dama iz svijeta bogatih i slavnih, a javnost pomno prati svaki njezin korak.

Meghan je već poznata po tome da često krši kraljevske protokole, a nakon što je nedavno prošetala s crvenim ružem na usnama, obožavatelji kraljevske obitelji zapitali su se zašto je njoj to dozvoljeno, a vojvotkinji Kate nije. Naime, kako piše magazin Pop Shugar, razlog leži u velikoj razlici u ulogama između Kate i Meghan zbog čega ne vrijede jednaka pravila za obje.

Ako princ William postane kralj, a Kate kraljica, njena uloga u Velikoj Britaniji postat će izuzetno značajna, a to automatski donosi i veću odgovornost, ali i stroža pravila kada je izgled u pitanju.

S druge strane, vrlo su male šanse da princ Harry postane kralj, a Megan kraljica zbog svih koji imaju pravo na titulu prije njega te je Meganina uloga u kraljevskoj obitelji samim time mnogo manja od one koju ima Kate, pa joj je dopušteno da 'krši' neka od strogih kraljevskih pravila.