Iako se nagađalo kako će vojvotkinja roditi 24. travnja, sudeći po onome što se događa ispred londonske bolnice St. Mary, to bi se moglo dogoditi i ranije. Naime, kako bi sve bilo spremno za dolazak vojvotkinje u bolnicu, točnije u privatni odjel Lindo, postavljena je privremena regulacija prometa. Na znakovima koji pokazuju zabranu parkiranja, naznačeno je kako će takva regulacija biti na snazi od 9. do 30. travnja 2018. godine. No posebni uvjeti nisu samo ispred londonske bolnice, već i u njoj, pa je tako za Kate spreman luksuzni privatni apartman u kojem će na svijet donijeti svoje i Williamovo treće dijete.

Diskrecija i privatnost najveći su prioriteti bolnice St. Mary, što je, osim tradicije, vjerojatno i glavni razlog zašto se kraljevski par opet odlučio za nju. Apartman u kojem će boraviti Kate uređen je umjetničkim djelima i opremljen je sobama s privatnim kupaonicama, a kako izgleda iznutra možete pogledati ovdje.

Takav luksuz naravno dolazi i s luksuznom cijenom, pa je za kraljevsku skrb u privatnom apartmanu potrebno izdvojiti 63.359 kuna, za standardnu sobu 50.278 kuna, a svako se dodatno noćenje naplaćuje 10.013 kuna. Iako je neko vrijeme Kate razmišljala o porođaju kod kuće, ipak je odlučila sve prepustiti stručnjacima. 'Soba je rezervirana, liječnički tim je spreman i samo još čekamo da dijete bude spremno doći na svijet', rekao je nedavno izvor za strane medije.