Kako prenosi britanski The Sun, kraljica Elizabeta II. se privremeno iselila iz Buckinghamske palače, jer je navodno u šoku zbog najezde miševa i štakora koja je pogodila njezin dom. Zbog situacije koja je izmakla kontroli, kraljevsko osoblje je u pomoć moralo pozvati stručnjake, ne bi li spriječili širenje glodavaca palačom.

Ovaj problem je, prenosi spomenuti portal, ozbiljnije shvaćen nakon što se kuhinjsko osoblje požalilo na pojavu glodavaca u kuhinji te su pozvane službe za deratizaciju i dezinsekciju kako bi postavili otrov. Izvor blizak kraljevskoj obitelji, za The Sunu jerekao kako je pojedino kraljevsko osoblje naviklo viđati male smeđe miševe u Buckinghamskoj palači te se ovaj problem teško može izbjeći.

Inače, miševi i štakori uobičajena su pojava u starim zgradama diljem Londona, a sanitarno osoblje zabrinuto je zbog vjerojatnosti da su postali imuni na otrov koji koriste. Ranije ove godine stanovnici Eaton Squarea, koji je udaljen samo nekoliko kilometra od Buckinghamske palače, žalili su se na invaziju štakora.