Večeras je u dvorani Centra Zamet u Rijeci održana 26. po redu dodjela glazbene nagrade Porin. Svečanu dodjelu vodili su voditelji Iva Šulentić i Ivan Vukušić, a pobjednici su se birali u 36 kategorija. Jedno od najvećih iznenađenje večeri svakako je bio Petar Grašo koji je ove godine dobio svog prvog Porina, a onda je u istoj večeri dobio i drugog. Koliko su ga nagrade iznenadile, otkrio nam je i sami pjevač.

'Moram smisliti što ću vam odgovoriti jer nisam očekivao ova pitanja', odmah se našalio pjevač kada smo ga pitali kakav je osjećaj dobiti prvi Porin u dugogodišnjoj glazbenoj karijeri. 'Sretan sam što je pjesma dobila priznanje od struke. Dugo vremena je prošlo dok me struka nije priznala i večeras sam došao ovdje zapravo bez ikakvih očekivanja, ali me je zanimalo u kojem smjeru Porin ide. Želim svim mojim kolegama pjesmu kao što je 'Ako te pitaju' i da ih struka prepozna jer to je onaj balans koji je posljednjih godina nedostajao', rekao nam je Petar Grašo te priznao kako mu najveću nagradu ipak predstavlja publika koja s njegovim pjesmama obilježava neke od najznačajnijih životnih događaja. 

'Nema mi većeg komplimenta. Ponizno sam zahvalan jer sva glazba koju radim je tu kako bi se ljudima svidjela. A kada vidim da netko izabere moju pjesmu kao onu s kojom će obilježiti važan životni događaj, nema mi većeg komplimenta. Naravno, tu se moram zahvaliti Tončiju i Vjekoslavi Huljić s kojima surađujem sve ove godine i koji su zapravo dio moje obitelji i bez njih ničega od ovoga ne bi bilo. Sve svoje nagrade koje imam mijenjao bi za dvorane i ljude koji dolazi na moje koncerte, to je najveća nagrada i najveće priznanje. Porin, uz dužno poštovanje, nije ravan glasu naroda i publike', zaključio je na kraju glazbenik koji je osvojio Porina u kategoriji najbolje vokalne muške izvedbe te Porin za pjesmu godine.

Dva Porina osvojila je i grupa Detour, onaj za najbolju izvedbu grupe s vokalom te Porina za najbolji album pop glazbe. Gina Victoria Damjanović, pjevačica grupe Detour, otkrila nam je kako se ona osjeća nakon večerašnje dodjele nagrada. 'Čuspajz emocija. Prvenstveno sam zahvalna što su kolege prepoznale naš rad, a onda naravno i činjenica da radimo posao koji volimo. Zahvalna sam i zbog ljudi s kojima radim', započela je vidno emotivna Gina koja je prokomentirala i što misli o nagradama koje se dodjeljuju. 'Ne možeš reći da ti nagrade ne znače. Naravno da znače, ali isto tako i bez njih se može. One nas vesele, ali radili bi i bez njih. Svaka nas jednako iznenadi i razveseli. Da nisam glazbenica vjerojatno bih bila plesačica. Trenutno radim puno poslova, ali to su sve stvari koje volim. Pjevam, radim kao voditelj, mislim da ne može bolje', zaključila je pjevačica. 

Unatoč tome što nije dobio Porin u kategoriji najbolje vokalne muške izvedbe, pjevač Marko Tolja bio je izrazito sretan zbog kolege Petra Graše. 'Svi misle da glumim, ali apsolutno nisam razočaran i jako sam sretan za Grašu. Izuzetno ga cijenim kao glazbenika i prijatelja i jako mi je drago što je dobio Porina. Posebno mi je drago što je Porin u Rijeci jer sam sada okružen prijateljima koji inače ne bi mogli biti samom', rekao je pjevač te dodao kako njega njegovo životno djelo čeka kod kuće.

'Puno mi je lakše sada prebroditi to što nisam dobio Porina. Otkako sam postao tata prije mjesec dana život mi se promijenio i mogu reći da sam ja svoje životno djelo već napravio i čeka me kod kuće', ponosno je ispričao Marko koji je prije mjesec dana postao tata malenog Mara. 'On je klasična zdrava beba, želim mu da postane ono što želi pa čak ako to bude bila i glazba', otkrio je pjevač i najavio kako radi na novoj pjesmi koja će izaći za mjesec dana.

4187