Blogerica i bivša televizijska voditeljica Petra Nižetić Mastelić sa svojom boljom polovicom, bivšim košarkašem Franom Mastelićem, trenutno uživa u odmoru na egzotičnim Havajima, a osim što se provodi bolje nego što je to uopće mogla zamisliti, Petra je na ovom putovanju imala prilike vidjeti kako žive stanovnici ovog otoka, što ju je u potpunosti osvojilo. Stoga je Petra na Instagramu javno podijelila sve što je doživjela te istaknula koje su je stvari posebno oduševile.

Inspirirana ekološki osvještenim načinom života kakav prakticiraju Havajanci, sestra glazbenika Luke Nižetića osjetila je potrebu uputiti kritiku stilu života i svakodnevnim navikama prosječnog Hrvata te se i sama odlučila neke stvari od sada raditi drugačije nego što je to običavala činiti.

'Hrvatska od Havaja ima itekako što naučiti. Prvenstveno kako poštivati i voljeti svoju zemlju, a potom koje je pravo značenje pojma ‘turistička strategija’. Evo samo par detalja. Plastične vrećice su na cijelom otočju zabranjene još 2015. (prva američka država koja je to učinila). Billboardi su zabranjeni na prometnicama zbog apostrofiranja prirodnih ljepota', napisala je Splićanka u opisu fotografije na kojoj pozira na jednoj od bajkovitih lokacija spomenutog otoka. 

'Zakonom je zabranjen uvoz i prodaja krema za sunčanje koje sadrže kemikalije oxybenzone i octinoxate kako bi se spriječilo daljnje uništavanje koraljnog grebena. Na otoku Kauai zakon je da niti jedna zgrada ne smije biti viša od palme. Kad nam je već turizam jedina ekonomska slamka spasa, onda da bar tu budemo kako treba', nastavila je i pokušala osvijestiti sve one koji će odvojiti vrijeme kako bi pročitali njezine riječi.
Svojim potezom podijelila je mišljenja obožavatelja, no većina se ipak složila kako je u pravu te kako bi voljeli imati priliku i sami na kratko iskusiti život na Havajima. Podsjećamo, Petra i Frano već duže vrijeme žive u San Franciscu, a blogerica koristi svaku slobodnu priliku kako bi se na kratko vratila kući i uživala u svim onim dobrim stvarima koje Hrvatska nudi i koje ju vežu za najdraže mjesto na svijetu - dom.