Sredinom listopada 2016. godine Petra Nižetić napustila je Hrvatsku i zbog ljubavi otišla živjeti u Ameriku, odnosno u San Francisco. Ni dva mjeseca poslije stigle su sretne vijesti - udala se za dečka Franu Mastelića, a vjenčanje je izgledalo kao u bajci: ocean, pijesak, vesela ekipa i chic vjenčanica. Slična atmosfera vladala je i na njihovu drugom vjenčanju koje je prošli vikend održano u Petrinu rodnom Splitu. 

- To nam je bio plan od samog početka jer američkom vjenčanju, koje smo morali obaviti zbog formalnosti, nije prisustvovala ni moja ni Franina obitelj. Kako nisam gotovo dvije godine vidjela svoje najmilije, željeli smo njima, a i sebi priuštiti nešto posebno. Još u Americi sanjala sam o tome da moja obitelj i prijatelji prisustvuju najljepšem događaju u mom životu. Prošle je subote taj san postao java. Sve je bilo kao u filmu: suze radosnice naših najbližih, nasmijana lica dragih ljudi, domaća spiza i dalmatinska pisma, no najposebniji dio večeri bio je kada nam je moj brat Luka otjevao svoju pjesmu ‘Ponekad poželim’ za prvi ples. Iako nismo neki veliki formalisti, Frano i ja volimo i cijenimo tradiciju - otkrila nam je nekadašnja televizijska voditeljica koja je pripreme za ovaj svečani dan uglavnom obavljala iz Amerike. 

- Osnovne pripreme obavili smo iz Amerike, a sve se ostalo odigralo poprilično spontano. Obred vjenčanja održan je u crkvi Sv. Križa u Splitu, najstarijoj splitskoj crkvi nakon Sv. Duje, a poslije smo imali malu zakusku za obitelj i prijatelje. Moji dugogodišnji prijatelji Ivica Bačić i Mario Vrkić donijeli su nekoliko instrumenata i lagano svirali dok su se svatovi krijepili. No nije trebalo dugo da se zahukta prava dalmatinska fešta koja se nastavila u Cetinskoj krajini do dugo u noć - prvo u Franinu rodnom mjestu Brnazama, a poslije na predivnom seoskom domaćinstvu na pritoku rijeke Cetine, Ovrlji - ispričala nam je Petra koja je prezime promijenila u Mastelić. 

Za ovu je prigodu promijenila i boju kose pa je tako iz brinete ponovno postala plavuša. 

- Moja mi je zagrebačka frizerka Katica Topčić vratila platinasto plavu boju, Danijela Mastelić napravila mi je bob frizuru koja se idealno uklopila u cijelu priču, a moja draga prijateljica Antonija Brnas zaslužna je za prirodni make up. Za nedavnog posjeta Zagrebu prisustvovala sam modnoj reviji drage Matije Vuice u dvorcu Trakošćan i ondje ugledala božanstvenu haljinu od perlica koja je postala moja vjenčanica iz snova - kaže nam Petra uz koju je na oltaru stajala i dugogodišnja prijateljica Marijana Batinić. 

- Nas dvije smo se već odavno, prije nego što smo upoznale muškarce svog života, zavjetovale na kumstvo. Ja sam svoju dužnost obavila kad je Marijana vječnu ljubav obećala svom Mateju, a sada je ona blagoslovila moju i Franinu ljubav - otkrila nam je 37-godišnja novinarka, producentica i blogerica koja će ostatak ljeta provesti u Hrvatskoj. 

- Drugi medeni mjesec provest ćemo na Visu, a ostatak odmora na relaciji Split - Sinj - kaže. 

No njezin je život trenutačno ipak u SAD-u,  kamo se vraćaju nakon odmora i gdje planira nastaviti graditi karijeru. 

- Moj život tamo izgleda poprilično američki - red, rad i disciplina. No svaki slobodni trenutak provodimo istražujući prirodne ljepote kojima američki kontinent itekako obiluje. Radim na nekoliko polja: vodim obiteljski posao koji je vezan uz turizam, pomažem suprugu u njegovoj građevinskoj tvrtki, a u posljednje vrijeme posvetila sam se fotografiji čime se namjeravam ozbiljnije baviti kad se vratim u Ameriku. Bavim se mišlju i o mogućem povratku u školske klupe i upisu dizajna interijera - ispričala nam je.