Kada je Maja Šuput nedavno izdala singl naziva ‘Dođi mami’, svima je za oko zapeo Natko Smoljan koji s njom izvodi pjesmu. Iako se mnogima učinilo da je riječ o novom licu na našoj glazbenoj sceni, on je na njoj prisutan više od 15 godina. U tom je razdoblju kao autor surađivao s grupom Connect, Lanom Jurčević, Lidijom Bačić, Jasminom Stavrosom, Antom Cashem, Edom Maajkom, Neredom i Stokom, a autor je i Majinih hitova ‘Lopove’ i ‘Ne lomi mi srce’. No sad je odlučio izići iz anonimnosti. 

- Čuje me se na većini pjesama koje sam radio, ali nikad nisam prelazio autorske okvire iako me dosta kolega nagovaralo na to. Kada bih im dao da čuju pjesmu koju sam snimio za njih, često bi mi govorili: “Slušam to u autu non-stop, super si, hoćeš i ti biti na pjesmi?” Ali to se tek dogodilo s Majom i to zato što je s njom sve opušteno. Imam punu kreativnu i autorsku slobodu, snimim što god mi padne na pamet, a njoj je uvijek sve super. Kad dobijem takvu povratnu informaciju, dobro se osjećam pa sam rekao: “Zašto ne!” A zašto sad? Nemam odgovor na to. Svjestan sam koliko truda i odricanja nosi činjenica da si javna osoba, a ja sam uvijek volio svoj komfor. Bilo mi je dovoljno vidjeti da je nešto što sam napravio hit, makar ne pjevam pjesmu. Možda je razlog nešto između dosade i želje za tim da idem u korak s regijom. Vremena su se promijenila, brzo se mijenja i glazbena scena. Kako smo nekad bili inovativniji i Srbi su slušali naše izvođače, u toj mjeri mi danas slušamo njihovu glazbu i sve što dolazi iz regije. Ovdje nema izvođača tog kalibra koji podsjećaju na modernu svjetsku produkciju i izričaj, nema takvih proizvoda koje rade Jala Brat, Rasta, Coby... - kaže 33-godišnji Natko koji će uskoro snimiti i objaviti prvi singl o kojemu još ne želi puno govoriti. 

- Nakon ovog s Majom rekao sam da sad moram. Pjesma je baš u mom stilu i uskoro ću je snimiti - govori talentirani Zagrepčanin koji je kreativnu crtu naslijedio od oca Ive Smo­ljana, književnika i urednika brojnih domaćih novina. 
Pisati tekst i stvarati glazbu počeo je još u srednjoj školi, i to za grupu Connect. 

- Connect su osnovali Bojan Šalamon Shalla i Ivan Dražić Dragi, a poslije je došlo još njih. Shalla i ja išli smo zajedno u srednju školu, jedan smo dan sjedili u klupi, a već drugi sam bio kod njega kod kuće u Zaprešiću u improviziranom studiju gdje smo repali. Iako sam zapravo prvu službenu stvar napravio za jednog američkog repera, nama ovdje manje poznatog. To je bilo drugo doba, doba Tram 11, Bolesne braće, tad je i regija to slušala. ­You­Tube­ je bio u začetku, nisi tamo mogao naći tu glazbu, nego na kasetama, CD-ima, urbanim radioemisijama... Živjeli smo hip-hop. Shalla i ja otad smo najbolji prijatelji i suradnici - objasnio nam je Natko koji je, zahvaljujući glazbi, upoznao i djevojku Britu Bobetić, hrvatsku influencericu u usponu. 
Naime, ona je dugo bila aktivna plesačica pjevačice Lane Jurčević. 

- Poveznica je zapravo Ivan Dražić Dragi, on nas je upoznao, ali zbližila nas je Lana. Tada sam intenzivno radio za nju, a Brita je neprestano bila tu negdje i zapela mi za oko - govori nam Natko koji je s Britom u vezi već četiri godine. 
Na pitanje je li i njoj posvetio koju pjesmu, Brita brzo odgovara: 

- Da, najljepšu pjesmu dobila sam ovo Valentinovo. On ne drži do datuma i obljetnica, ali otpjevao mi je pjesmu koja traje 30 sekundi, snimio ju je na WhatsApp i poslao 14. veljače u ponoć. Zato ga volim. Možda neću dobiti ružu i čokoladu, ali hoću nešto puno vrednije. I hvala Bogu na najboljem prijatelju Shalli koji je rođen isti dan kad i ja pa moj dečko zna kad mi je rođendan. Ne pamti datume, ništa - smije se Brita. 

Srećom, tu su i društvene mreže kao podsjetnik. Britu na Instagramu prati gotovo 19 tisuća ljudi, uključujući i Natka koji je često i fotografira. 

- Fotografije koje on snimi, ali i naše zajedničke, imaju najviše lajkova. Imam odličan odnos s pratiteljima, mogu reći da su mi kao druga obitelj. Na neki sam način postala prijateljica s nekim djevojkama, nikad se nismo upoznale, ali se redovito čujemo, izmjenjujemo iskustva, komentiramo stvari. To je i svrha te platforme, da svi nešto promičemo, a ne samo influenceri. Neke osobne vrijednosti, humanitarne i dobre stvari. Rijetko na profilu vidim nešto loše ili negativno, imam lijep odnos s pratiteljima i uvijek nastojim biti potpuno iskrena, reći onako kako je - kaže 25-godišnja Zagrepčanka koja nije isključivo influencerica. Dovršava studij komunikacijskog menadžmenta, a posljednje četiri godine bavi se i prodajom automobila, odnosno zaposlena je kao prodajni predstavnik u tvrtki Porsche Inter Auto. 

- Kada me vide, nitko ne bi rekao da se s tako malo godina i k tome još kao žena zaljubljena u ples i crvenu boju, bavim autima. Ali tako se to dogodi u životu. Uvijek sam bila osoba koja će prihvatiti neku priliku ili izazov koji joj se nudi, koliko god se činilo da nisam za to. Jednom se živi. I evo me četiri godine na istome mjestu s kojom nagradom više - kaže Brita i napominje da ju je ovaj posao prilično ‘posložio’. 

S druge strane, Natko živi kao pravi kreativac, teško da ga se može natjerati na išta što ne želi. Iako su naoko različiti, odlično se dopunjuju. 
- On je Lav u horoskopu i to je dovoljno, više ne moram ništa reći. A ja sam Rak. Emotivka, a on sebičnjak. No volimo se i opstali smo jer sam se ja morala ‘smanjiti’ u ovom odnosu. On je jako temperamentan, “ja, ja, ja i samo ja”, a Rakovi su više “on, on, on i samo on”.Takvi smo nas dvoje - objasnila je Brita.