Robbie Williams, osim po uspješnim hitovima, poduvijek je bio poznat i po sklonosti porocima te uživanju u 'zabranjenom voću' koje ga je nerijetko znalo dovesti u probleme. Ipak, kada se prije osam godina zaljubio u sadašnju suprugu Aydu Field, pjevač se smirio i više se predao obiteljskom životu. Ipak, kako su u braku od 2010., Ayda supruga poznaje bolje nego itko i nije dopustila da neke od njegovih omiljenih, 'loših' navika zauvijek nestanu pa mu je za osmu godišnjicu braka poklonila nešto čemu se nije nadao.

Naime, simpatična 38-godišnjakinja Robbieju je za 44. rođendan darovala farmu marihuane, što znači da će glazbenik u podrumu držati vlastitu zalihu ove opojne lake droge koja je u Los Angelesu legalna za rekreativnu uporabu. Nije nepozanica da Robbie voli uživati marihuanu jer je o tome često pričao, a šuška se kako je 2012. zapalio džoint prilikom nastupa na kraljičinom dijamantnom jubileju u Buckinghamskoj palači.

Williams je u prošlosti imao ozbiljnih problema s ovisnošću o alkoholu i teškim drogama, ali uz pomoć supruge prebrodio je tešžak period. Kao 'točka na i' njegovom oporavku i promjeni životnog stila došlo je i dvoje djece koje je par dobio za vrijeme braka, Theodora Rose i Charlton Valentine.