Prošle srijede pjevač R. Kelly na sudu u Chica­gu morao je objasniti zašto se nije odazvao na tužbu za seksualno zlostavljanje. “Optuženik ima teškoća s učenjem, on zapravo ne zna čita­ti. Dokumenti su mu dostavljeni dok je u ožujku bio u zatvoru zbog neplaćanja ali­mentacije i nije znao o čemu je u njima riječ”, objasnili su njegovi odvjetnici.

Istog dana Kelly je imao i ročište na kojem se raspravljalo o alimentaciji koju ne plaća za svoje troje djece, a kako bi izbjegao ponovni odlazak u  zatvor, bivšoj je supruzi Andrei odmah platio 62.000 dolara.

Alimentacija je ipak vrlo malen problem ako ga se usporedi s optužbama za seksualno nasilje. Nakon oslobađanja iz zatvora do idućeg suđenja za seksualna zlostavljanja maloljetnica, Kelly vrijeme provodi u svom apartmanu u Trump Toweru. Bivša djevojka
bivša djevojka Lisa Van Allen optužila je pjevača da je spavao sa svojom punicom dok mu je žena bila u drugoj prostoriji. 'Kada bi Aaliyah otišla spavati, Kelly i Diana imali bi seksualne odnose u dnevnom boravku. To je trajalo mjesecima', rekla je Van Allen. Lisa je spremna ići i na poligraf kako bi dokazala svoje tvrdnje.