Jonathan Schwartz priznao je pred sudom da je od Morissette, u razdoblju između 2010. i 2014., ukrao pet milijuna dolara, a ostatak od pet drugih, javnosti još uvijek nepoznatih klijenata, piše BBC. Pjevačica je na sudu u Los Angelesu svjedočila i opisala koliko ju je taj čin pogodio.  ‘Nije mi ukrao samo novac, ukrao mi je snove’, izjavila je. Sutkinja Dolly Gee izjavila je pri izricanju presude: ‘U prošlosti sam kritizirala smjernice za osudu kao drakonske i ovo je jedan od rijetkih slučajeva kad mi se čini da kazna nije dovoljno stroga.’

 Alanis Morissette svjetsku je slavu stekla 1995. s albumom ‘Jagged Little Pill’.  Na sudu je rekla kako zbog Schwartzove prevare više nije u stanju vjerovati nikome. Prisjetila se da je nekoliko puta briznuo u plač kad ga je suočila s financijskim stanjem. Menadžer je tragove prikrio govoreći drugim suradnicima da pjevačica neodgovorno troši i tvrdio je da je izgradila više glazbenih studija i kupovala kuće mimo njegovih savjeta. ‘Išla sam na turneje koje mi je preporučio, ali sam svejedno gubila novac. No, on me i tad poticao da trošim!  Gradio si je alibi otpočetka’, rekla je na sudu Alanis.
I menadžer je priznao svoju krivnju. ‘U početku sam ‘posuđivao’ male svote novaca od klijenata nadajući se da ću ih vratiti ako te večeri osvojim nešto na kocki. To je uzimalo maha, a kako sam sve više gubio, više sam krao. Sve sam iznevjerio i zbog toga ću se ostatak života tražiti oprost i iskupljivati se svima koje sam povrijedio’, napisao je. Prošli je mjesec časopisu Hollywood Reporter  poslao otvoreno gdje priznaje da je bio ovisan o kocki i da se počeo drogirati kako bi se nosio sa stresom na poslu. Iako je njegov odvjetnik zatražio kaznu od 12 mjeseci zatvora i 12 mjeseci kućnog pritvora, sutkinja je bila stroža. Odredila je puno strožu kaznu zaključivši da ga je motivirala pohlepa i želja za životom iznad njegovih mogućnosti.
Pjevačica u šoku, menadžer dobio šest godina zatvora: 'Nije mi ukrao samo novac, ukrao mi je snove'
Profimedia 
Autor: M.D. Foto: Profimedia