Prošlog je tjedna legendarnog američkog bejzbolaša Davida Ortiza za vrijeme godišnjeg odmora u Dominikanskoj Republici upucao tada još nepoznat počinitelj. Sada je policija objavila kako je uhitila osumnjičenog, uz još petero drugih ljudi, kojima je navodno plaćeno 400 tisuća pesosa kako bi ubili 43-godišnju sportsku legendu.

Ovaj je trostruki osvajač američke bejzbol lige World Series upucan u donji dio leđa pri izlasku iz dominikanskog kluba. Policija je objavila kako su se napadač i njegov pomagač dovezli na motociklu ispred kluba, a poslije pucnjave pokušali neuspješno pobjeći. Naime, pali su s motocikla, te se pokušali pješice otputiti s mjesta zločina.

No, samo je jedan od napadača u bijegu bio uspješan, dok su drugog svjedoci pretučenog predali policiji, koja je na konferenciji za medije objavila kako su otkrili da je riječ bila o veoma elaboriranom pokušaju u koji je bilo uključeno čak šestero ljudi. Na istoj su konferenciji i pokazali oružje iz kojega je pucano na nesretnog Davida.

On je, pak, odmah po dolasku u bolnicu podvrgnut hitnoj operaciji, a liječnici su mu morali odstraniti žučni mjehur i dio crijeva. Nakon što su ga avionom prebacili kući u američki Boston, operiran je po drugi put. Njegova supruga Tiffany izjavila je nakon toga kako je 'sada stanje stabilno, ali je i dalje na odjelu za intenzivnu njegu. Tamo će ga još nekoliko dana nadgledati, ali su liječnici uvjereni u potpuni oporavak'. Ona i njihovo troje djece bdiju danonoćno uz njegovu bolničku postelju. Motivi ovog suludog napada zasad se samo mogu nagađati.