Preostalih osam parova u petoj emisiji showa 'Ples sa zvijezdama' natjecalo se sinoć plesnim izvedbama na temu 'put oko svijeta'. Na kraju su se u plesnom dvoboju našli Marko Grubnić i Ela Vuković te Davor Garić i Valentina Walme. Žiri im je za zadatak dao da otplešu jive. Grubnić je s partnericom 'razvalio' u dvoboju te su se Garić i Walme morali pozdraviti od showa. 

'Zahvalit ćemo se apsolutno svima koji nas podržavali i glasovali za nas. Biti dio ove produkcije je nešto za pamćenje, hvala svima na prekrasnom iskustvu', bile su Davorove oproštajne riječi. Natjecatelji su u petoj emisiji pripremili pravu vizualnu poslasticu za gledatelje. Ivan Šarić i Paula Jeričević obukli su se u Francuze i otplesali čak tri slowfox plesa. Ipak, žiriju je nedostajalo rada s prstima i petama. Davor Garić i Valentina Walme odveli su gledatelje do Istanbula sambom na turski način. Iako im je Davorov nastup bio solidan i koreografija zanimljiva, žiri mu je zamjerio što su mu koraci bili malo nejasni.

Italiju smo osjetili kroz nastup Josipe Pavičić Berardini i Damira Horvatinčića čiji je ovotjedni izazov bio slowfox. Žiri je bio mišljenja da su taj težak ples bolje otplesali bolje od Ivana Šarića i Paule, a Dinka su podsjetili na Audrey Hepburn i Gregorya Pecka u filmu 'Praznik u Rimu'. 

Damir Kedžo i Helena Janjušević zaplesali su jive i plesnim koracima odveli gledatelje u društvo američkog country benda. Žiri im je zamjerio što im pokreti nisu bili dovoljno čvrsti, ali su bili oduševljeni njihovom energičnošću i interpretacijom glazbe. Najuspješnijij par koji iz emisije u emisiju zarađuje najveći broj bodova bili su opet Slavko Sobin i Gabriela Pilić. Plesali su zahtjevni slowfox no njihova izvedba je bila inspirirana Grčkom. Na početku koreografije Slavko je pokazao kako, osim što sjajno pleše, sjajno svira i violinu. Tamari je to bio najljepši ples u emisiji, a Almira se našalila: 'Ovo je bila super začinjena grčka salata u kojoj sam jako uživala'. 

Sonja Kovač se malo oporavila od ozljede te je s Gordanom Voglešom otplesala jive u britanskom ugođaju, a svoj nastup ovjekovječili su zajedničkim selfijem s članovima žirija. Žiri je pohvalio njihovu energičnost koja je potrebna za jive. Dašak s Kube donijeli su zatim Marko Grubnić i Ela Vuković sa strastvenom rumbom. Marko je zaradio pohvale kako je vrlo siguran kao partner.  Posljednji su plesali Viktorija Đonlić Rađa i Marko Mrkić, i to na 'ruski' način. Oduševili su žiri. Tamara nije mogla ne komentirati Viktorijin nastup potpuno iskreno. 'Ja blejim u tebe kao tele u šarena vrata, odlično plešeš', rekla je, a Nicholas je ponovno pohvalio ljepotu Viktorijinih nogu.