Kada je hrvatskom nogometnom reprezentativcu Ivanu Perišiću provaljeno u stan na milanskoj adresi, lopovi su očito znali što traže, jer su uzeli samo tri sata, dva marke Rolex, te jedan Hublot, ukupne vrijednosti od oko 800 tisuća kuna. Da je riječ o pomno isplaniranom zločinu jasno je iz činjenice što  Naime, stan unutar luksuznog kompleksa Bosca Verticale, smještenog u elitnoj milanskoj četvrti, ima 24-satni nadzor kamera i zaštitara, i baš iz tog je razloga ovdje utočište pronašao nemali broj bogatih, slavnih i onih koji cijene svoju sigurnost.

Naziv ove rezidencije preveden na hrvatski glasi Vertikalna šuma, a njeno ime proizlazi iz zanimljivog postavljanja stabala unutar svake terase u zgradi, a ima ih ukupno čak 900-tinjak. Ostalih boljaka broji 11 tisuća, a sadrži i oko 500 grmova. Kompleks se sastoji od dvije zgrade, jedne visoke 111 metara, a druge 76 metara. 'Nekretnine ovog tipa rijetko dolaze na tržište, jer se rijetko i prodaju. Vlasnici ih vole', prenose talijanski mediji, a svojedobno je u istom kompleksu stanovao bivši suprug Nine Morić, Fabrizio Corona.

Inače, 30-godišnji Ivan je u Milano preselio još u jesen 2015. godine, popisavši petogodišnji ugovor s nogometnim klubom Inter. S njime su put Italije tada otišli i supruga Josipa, te njihovo dvoje djece, danas šestogodišnji Leonardo i četverogodišnja Manuela.