Srpska pjevačica Lepa Brena, našla se u nesvakidašnjoj situaciji, piše srpski Kurir. Naime, mještani Vranja jasno su dali do znanja da 58-godišnjakinja nije poželjna na kulturnoj manifestaciji 'Dani Vranja' koje se održava kasnije ovog mjeseca jer smatraju da je preskupa. Kako bi spriječili veliki trošak od 15 tisuća eura koliko pjevačica traži, pokrenuli su peticiju kojom namjeravaju prekinuti njezin nastup i sačuvati novac za ulaganje u lokalne bolnice i škole. 

'Turistička organizacija Vranja i pokrovitelj Grad Vranje bacaju uzalud njihov novac na nepotrebne stvari', njihova je tvrdnja zbog koje su i pokrenuli spomenuti postupak. 'Da se povodom manifestacije Dani Vranja ne dovodi Lepa Brena i svi ostali pjevači koji imaju visoke zahtjeve i cijene, već da se uloži u bolnice, škole i naš grad. Dok su školski i bolnički toaleti u kaosu, a uvjeti u bolnicama na minimalnom nivou, Lepu Brenu možemo slušati i na radiju. Pozivam i ostale gradove da se uključe u akciju i pomognu da novac ovog grada bude uložen u korisne i vrijedne stvari. Ja, kao autor zaista ne znam koliko je potrebno glasova, tko to primjećuje, kome to stranica proslijeđuje, hoće li uroditi plodom, i iz kojih zemalja glasovi vrijede. Ali sam vam svakako zahvalan na potpisu i na podjeli peticije na vašim profilima na društvenim mrežama', pisalo je u zahtjevu nepoznatog autora. 

Pokrenuta peticija protiv Lepe Brene
Screenshot 

Iako je skupljeno tek oko pedesetak potpisa, građani ne odustaju i smatraju da ovakvom bespotrebnom trošenju novca treba stati na kraj. Spomenuti portal pokušao je kontaktirati i pjevačicu, na što je njezin tim rekao da ona takve situacije nikada ne komentira.