Story radio
Početna Celebrity 121 prikaza 14. svibnja 2017.

Portugal očekivano pobjednik Eurosonga, naš Jacques na 13. mjestu

1st Semi Final - Eurovision Song Contest 2017

Finale 61. Eurosonga u dvorani kijevskog Međunarodnog izložbenog centra prošlo je, za razliku od prošlogodišnjeg natjecanja, bez većih iznenađenja i dramatičnih obrata. Jedino veliko iznenađenje priredila je Moldavija koja je od osrednjih predviđanja prije finala dospjela na koncu na treće mjesto, iza Portugala i Bugarske i to zahvaljujući glasovima publike. Najveći favorit svih kladionica i anketa, 27-godišnji Portugalac Salvador Sobral uvjerljivo je odnio pobjedu. Glasovi žirija a ne publike bili su presudni za njegovo osvajanje prvog mjesta s ukupno 758 bodova.

Rehearsal 2nd Semi Final - Eurovision Song Contest 2017 | Author:
Na drugom mjestu nalazi se Bugarska sa 615 bodova i mlađahni Kristian Kostev (na slici gore) s pjesmom 'Beautiful Mess', a na trećem je mjestu Moldavija sa 374 boda i pjesma 'Hey Mamma!'Sunstroke Projecta (na slici dolje), dok se naš predstavnik, Jacques Houdek sa svojom izvrsnom pjesmom 'My friend' plasirao na 13. poziciju. Osvojili smo ukupno 128 bodova. Ovo je doista zanimljiva slučajnost - Jacques je naime ostao na istoj poziciji s koje je i krenuo, a to je 13.!
Final - Eurovision Song Contest 2017 | Author:
Druga slučajnost dogodila se Portugalcu Sobralu. Njegov trijumf dogodio se baš na veliki dan za njegovu domovinu, koja danas slavi 100 godina ukazanja Gospe Fatimske i proglašenje svetaca dvoje vidjelaca. Sobralova nježna i šarmantna pop pjesma u maniri šansone 'Amar pelos dois', koju je napisala njegova sestra otpočetka je vodila na svim kladionicama kao i na anketi koja je bila na službenim stranicama Eurosonga. Mnogima se ipak njegova pobjeda nije činila izglednom jer je riječ o vrlo netipičnom izvođaču i netipičnoj pjesmi za Eurosong. No sve je na koncu osvojio svojim govorom nakon pobjede: "Ovo je pobjeda glazbe i ljudi koji žive za glazbu. Glazba nije vatromet, glazba je osjećaj", izjavio je Salvador Sobral dodavši da uspjeh duguje svojoj sestri s kojom je onda i otpjevao zajedno pjesmu. Plasmanom Hrvatske, iako se, s obzirom na glasovne mogućnosti, kvalitetu pjesme i interpretaciju te krajnje uvjerljiv nastup Jacquesa Houdeka pjesma mogla naći na tronu, možemo ipak biti zadovoljni. Jacques ipak nije doveo 62. Eurosong u Hrvatsku, ali nas je dostojno predstavio i ispunio očekivanja. Stoga, bravo Jacques!!! K tome, ne odlazimo kući praznih ruku: tim Jacquesa Houdeka dobio je nagradu za najbolje kadrove nastupa. To je nova nagrada koju dodjeljuje ekipa akreditiranih novinara Eurosonga.
Final - Eurovision Song Contest 2017 | Author:
Autor: I.Ć. Foto: Getty Images

Komentari