Jedan od najpoznatijih glumaca, 58-godišnji Antonio Banderas, prije 2017. godine je preživio infarkt, koji mu je ugrozio život. Početkom ove godine progovorio je o posljedicama te priznao kako taj nesretan događaj i danas utječe na njega. No, to ga ne sprječava u radu i snimanju novih filmova, a proteklih dana je boravio u Cannesu na filmskom festivali i pokazao kako se vide fizičke posljedice infarkta. 

'Crvenim tepihom je prošetao sa svojom djevojkom, 38-godišnjom Nicole Kimpel, a oboje su se i modno uskladili. Antonio je odjenuo crno svečano odijelo, na čijem je sakou dominirao žakard uzorak, a Nicole je u crnoj dugačkoj i elegantnoj haljini pokazala dekolte. Ovaj par nije skrivao koliko su zaljubljeni, a razmjenjivali su i nježnosti šetajući se pred brojnim fotografima. 

Inače, infarkt ga je toliko promijenio da mu se čak i izraz lica izmijenio. Iako u prvom trenutku njegov srčani problem nije izgledao tako opasan, kroz nekoliko mjeseci je shvatio da se ozbiljno treba zabrinuti za svoje zdravlje. 'Cijeli taj događaj me natjerao da se zapitam o smislu života. Gledao sam smrti u oči i shvatio da je jedina sigurna stvar u životu, smrt', izjavio je u jednoj televizijskoj emisiji.