3763Sprovod srpskog glumca Nebojše Glogovca, počeo je opijelom, pravoslavnim crkvenim obredom, danas u 14 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Sahranili su ga pored glumca Milorada Mandića Mande, a u istom redu nalaze se i grobovi glumaca Dragana Nikolića i Velimira Bate Živojinovića, piše srpski Kurir

Brojni kolege i prijatelji došli su se oprostiti od voljenog glumca, a među njima i Emir Kusturica sa suprugom Majom te nogometne legende Zvezdan Terzić te Dragan Džajić. Komemoracija je održana u Jugoslovenskom dramskom kazalištu, uz prisustvo obitelji, prijatelja i kolega, a završen je velikim aplauzom i suzama svih prisutnih.

Podsjetimo, glumac Nebojša Glogovac preminuo je 8. veljače u 49. godini na odjelu pulmologije Kliničkog centra Srbije, gdje je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja primljen dva dana ranije. 

Nebojša je rođen 1969. godine u Trebinju, a kasnije se s roditeljima preselio u Pančevo. Domaća ga publika najbolje pamti po ulozi u filmu Rajka Grlića 'Ustav Republike Hrvatske', gdje je utjelovio lik Vjekoslava Kralja.

Svoju prvu ulogu Nebojša je ostvario u seriji 'Bolji život'. Od ostalih zapaženih uloga valja izdvojiti i one u filmovima 'Klopka', 'Ubojstvo s predumišljajem', 'Krugovi', Hadersfild'. 'Bure baruta', 'Munje! i 'Nebeska udica'.

Prošle godine je proglašen Europskim glumcem godine na Film festivalu u Italiji.