Na portalu The DeathList već neko vrijeme može se pronaći lista 50 poznatih ljudi za koje se smatra da će preminuti tijekom godine za koju je lista napravljena. 

Tako je napisana i ona za 2018.godinu u kojoj su se, zastrašujuće, našli i 12 poznatih ličnosti koje su zaista preminule ove godine. Među onima za koje se pretpostavlja da će ove godine umrijeti je i Kirk Douglas koji je prije svega nekoliko dana proslavio svoj 102.rođendan. Glumac na ovoj popularnoj listi stoji već punih 16 godina, ali čini se kako je još uvijek prepun energije i elana budući da je svoj rođendan proslavio odlično raspoložen u društvu svoje obitelji. 

Osim Kirka, na listi ga slijede Leah Brackness, Betty White, Olivia De Haviland i mnogi drugi. Također, Death lista navodi i kratki pravilnik nominiranih i glasanja u kojem ističe kako nominirane osobe moraju biti dovoljno slavne da se očekuje da će britanski mediji pisati o njihovoj smrti; 25 kandidata prenosi se s prošlogodišnje liste, a nominirani također ne smiju biti poznati isključivo po tome što bi u nekom doglednom periodu mogli potencijalno umrijeti. 

Portal se pohvalio kako je prošla godina bila rekordna i da su pogodili čak 17 smrti slavnih osoba.