Slavna oskarovka Meryl Streep poznata je po tome da vrlo rijetko spominje svoj privatni život pa je ovoga puta iznenadila javnost odlučivši ispričati jednu od priča koje je doživjela 'iza zatvorenih vrata'. Na dodjeli nagrada za novinarsku hrabrost glumica je podijelila traumatično iskustvo koje je šokiralo svijet i na samu Meryl ostavilo cjeloživotnog traga, a riječ je o situacijama iz kojih je jedva izvukla živu glavu.

'Jednom su me napali na ulici u New Yorku. Pravila sam se da sam mrtva kako bi me prestali tući. Imala sam dojam da gledam svoje tijelo kako pada s dvadeset metara visine', ispričala je 68-godišnjakinja i otkrila kako je njezin život tada zaista bio u teškoj opasnosti. No, ovo nije bio jedini takav slučaj - 'Meni blisku osobu su napali i tukli. Sa mnom je bila i Cher. U jednom trenutku smo poludjele i počele tući napadača. Otjerale smo ga, to je bilo čudo', hrabro je priznala glumica. Meryl je na dodjeli nagrada pohvalila sve istraživačke novinarke koje se 'usude izreći istinu u ovo teško vrijeme'.
Meryl drži rekord po broju nominacija za Oscara s njih 20 pa ne čudi da je smatraju jednom od najcjenjenijih i najtalentiranijih glumica svih vremena. Jedna je od rijetkih glumica (i glumaca općenito) koji su dobili sve tri najvažnije filmske nagrade (Oscar, Zlatni globus i Nagradu udruženja filmskih glumaca). Trostruka Oskarovka i jedna od najomiljenijih glumica ikada nema savršene crte lica, no njezin talent i karizma magnetski su privlačni. Ona je živi dokaz da i u Hollywoodu možeš doći na vrh – samo dobrom glumom. Autor: A.S. Foto: Getty