Biti performer na kraljevskom vjenčanju vjerujemo da je čast svakog glazbenika. Iako su već neko vrijeme bila nagađanja da će se popularna grupa iz 90-ih, Spice Girls, ponovno okupiti povodom ovog velikog događaja, bila je riječ samo o glasinama.

Potvrđen je glavni izvođač kraljevskog vjenčanja, a riječ je o Eltonu Johnu, koji je nakon smrti princeze Diane ostao jako blizak s Williamom i Harryjem. Još uvijek nije poznato hoće li poznati pjevač pjevati u crkvi ili će zabavljati goste u Windsor dvorcu, ali sigurno je da će izvesti neke od svojih najpoznatijih pjesama za ovu veliku prigodu.

Elton John je čak i prošlo ljeto proveo s Harryjem na Siciliji nakon čega je cijenjeni pjevač izjavio da je princ 'potpuno zaljubljen' zbog čega je jako sretan. Inače, Elton je imao veliku ulogu u životu prinčeva zbog bliskog odnosa s njihovom majkom koju je volio i cijenio zbog toga što 'osim što je bila dobar prijatelj, napravila je za osvješćivanje društva o AIDS-u puno više nego bilo tko drugi, pogotovo u tadašnje vrijeme'.

Glazbenik je za sprovod princeze Diane 1997. napisao pjesmu Candle in The Wind koja je danas jedna od njegovih najpoznatijih pjesama.