Kreativni direktor modne kuće Chanel preminuo je od raka gušterače zbog kojeg se nije pojavljivao u medijima posljednjih nekoliko tjedana, otkriva izvor za Daily Mail. Njemački dizajner koji je radio i djelovao u Parizu, navodno je danas hitno prevezen u bolnicu, ali nije mu bilo spasa. 

Cijeli svijet se oprašta od njega, a među njima je i naša bivša manekenka te sadašnja vlasnica zagrebačkog salona, 29-godišnja Kristina Šalinović. Povodom smrti legendarnog kreatora, kontaktirali smo Kristinu, koja je s njim surađivala.

'Iskreno nisam odmah ni znala da je preminuo jer radim od ranog jutra, tako da sam bila u šoku kada sam saznala. Nisam očekivala kako će se njegova smrt tako naglo dogoditi s obzirom na to da sam baš prije nekoliko dana gledala njegove zadnje revije koje su zaista divne', rekla je za Story.hr.

'Prvi put smo surađivali 2011. godine kada sam nosila reviju za njega. Nakon toga sam radila video preview za kolekciju jesen/zima. Bio je zaista jako divan dok smo radili zajedno. Skroman, mogu reći. Bio je cijelo vrijeme tu za mene, uz mene. Pomagao mi je koliko je god stigao, tako da je ostavio jako veliki i divan dojam na mene', priča nam te dodaje kako je Karl jedan od njenih najdražih klasičnih dizajnera koji je ikada postojao. 'Nedostajat će modnom svijetu', emotivno govori.

Na pitanje misli li da će ga itko moći dostojno zamijeniti na mjestu direktora Chanela, ističe kako ne zna jer je po njoj on bio jedini koji je mogao zamijeniti Coco Chanel. 'Radio je divne stvari te nastavio njenu legiju. S obzirom na to kako današnji modni dizajneri jako puno vole eksperimentirati, teško da će ga netko moći zamijeniti i nastaviti legiju Coco Chanel', zaključuje.