Tihana Harapin Zalepugin, 66-godišnja zagrebačka modna agentica, nedavno je posjetila New York na šest dana kako bi uživala u tamošnjem kultnom kazalištu Broadway i popratila trenutno aktualne predstave. Nakon iskustva za pamćenje u jednome od najposjećenijih američkih gradova, Zagrepčanka se zaputila u Zagreb. No, tu tek drama počinje.

Tihana je za Story.hr ispričala kako je došavši na aerodrom, popila tabletu za spavanje kako bi joj put prošao što mirnije. 'Nekih sat i pol nakon što je avion poletio, odjednom se oglasila stjuardesa s obavijesti da smo zbog nenadanog kvara prisiljeni sletjeti. Nisam bila sigurna da li još uvijek spavam i sanjam ili se to uistinu dešava', kaže Tihana. Dodaje kako pilot i stjuardese nisu znali konkretno obavijestiti putnike slijeću li u Boston ili nazad u New York, niti su se udostojali obavijestiti ih o kakvome se kvaru konkretno radi. Najstrašnije od svega, govori nam Tihana, joj je bio trenutak kad je napokon ugledala svjetla grada pomislivši da napokon slijeću.  'Već nakon 15 minuta shvatila da smo se ponovno vinuli među oblake i da kružimo oko aerodroma', nastavlja.

Nakon što je avion konačno sletio nazad u New York, aviokompanija je traumatizirane putnike smjestila u obližnji hotel te je već sljedećeg dan bio zakazan daljnji nastavak putovanja. No, ni ovdje ne staje propust aviokompanije jer umjesto da Tihanu pošalju na let za Zagreb, za koji je i platila kartu, obavijestili su ju da slijeće u Berlin. 'Ta vijest me poprilično uzrujala, ali uspjela sam nagovoriti službenicu aviokompanije da mi organizira slijetanje za Zagreb, ali ovaj put sa šest sati dugim presjedanjem u Zürich jer su svi direktni letovi bili popunjeni', prepričava Tihana. Najgori dio, kako kaže, je što je cijelo vrijeme bila sama, iako priznaje kako su usprkos prvotnim propustima, službenici bili iznimno ljubazni i susretljivi.

U Zagreb je umjesto planiranog petka ujutro, stigla u subotu u kasnim noćnim satima, ali na kraju je ipak sretna što se sve završilo i što je konačno doma. Odala je još kako je u dosadašnjim mnogobrojnim putovanjima doživjela samo jedno slično neugodno iskustvo, kad je na putu za Kolumbiju morala provest par dana u Ekvadoru čekajući na vizu. Potresena ovim iskustvom, priznaje kako će do daljnjega New York staviti na pauzu kao jedno od potencijalnih odredišta za svoja daljnja putovanja, ali ne planira prestati putovati općenito jer ipak je za sve ovo vrijeme skupila previše dobrih iskustava da bi ju ovako nešto obeshrabrilo.
'Sretna sam, živa i slavim život', zaključila Tihana nakon stresnog leta.