Za razliku od mnogih domaćih zvijezda koje za ljetovanje najčešće biraju Jadran, uvijek ima i onih kojima je godišnji odmor idealna prilika za putovanje izvan granica Lijepe Naše. Odmori u da­lekim egzotičnim zemljama oduvijek su vrlo popularni, no iako se većina za njih odlučuje tijekom zimskih mjeseci, ovogodišnje dugo toplo ljeto, čini se, mnogima je poslužilo za raniji bijeg na dulje putovanje. Ovaj put destinacijski hit je Grčka koju nije propustila ni pjevačica Nives Celzijus, i to u društvu sestre Matee. Ondje boravi i voditeljica Barbara Kolar, a i neki srebrni Vatreni posljednje slobodne dane prije obaveza u svojim matičnim klubovima odlučili su provesti upravo na Egejskome moru. Za odmor iz snova proteklih mjeseci među poznatim su odredištima i Ibiza i Italija, a neki poput RTL-ove voditeljice Ane Radišić svoj komad raja na zemlji pronašli su na Šri Lanki, i to sve kako bi uživali u suncu, gastronomiji te blagodatima stranih kultura.

Iako je zbog poslovnih obveza veći dio ljeta proveo u hrvatskoj metropoli, Zoran Šprajc napokon je dočekao odmor. Omiljeni voditelj i urednik emisije ‘RTL Direkt’ zadržao se u Europi pa je skoknuo do Pariza gdje je obišao muzeje, promatrao brodove, a nije odolio ni francuskom specijalitetu - puževima. Kako se i očekivalo, na sebi svojstven način fotografijama i duhovitim opisima, otkrio je kako se provodio i danju i noću. Fotografija sa zadovoljnim Šprajcom ispod krilatice Francuske revolucije ‘Liberté, égalité, fraternité’ (Sloboda, jednakost, bratstvo) u rekordnom je roku prikupila velik broj lajkova i komentara njegovih vjernih pratitelja.

'Gospon Šprajc, izabrali ste odličnu destinaciju za odmor', prokomentirao je jedan pratitelj na Šprajcovu profilu na Instagramu. 

'U Parizu sve znamenitosti možete zanemariti, ali kabaret nikako. Lido je trenutačno najbolji. Spektakularna scenografija i kostimografija u mješavini mjuzikla, cirkusa, akrobatike i erotike. Vidi i umri', poručio je Šprajc koji je prije nekoliko dana proslavio 50. rođendan. 

'Ostvario sam sve profesionalne ambicije, promijenio tri televizije i na njima naučio više nego što bi neki naučili na jednoj za tri života. Dosegnuo sam vrh karijere, kraj mene odrasta troje prekrasne djece, a ja odrastam uz prekrasnu ženu. Ne mogu poželjeti bolji ulazak u novo desetljeće', izjavio je.

Andrej Kramarić je s djevojkom bio na upoznavanju Grčke

Nakon povijesnog uspjeha na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, reprezentativac Andrej Kramarić odlučio je uzeti zasluženi predah te godišnji odmor najprije početi u Dubrovniku, gdje je snimljen u društvu 23-godišnje studentice Mije Ćurković, koju je dotad uspješno skrivao od znatiželjnih očiju javnosti. Ondje su uživali u dugim romantičnim šetnjama, kupali se na Lokrumu i odmarali se od obaveza. Nakon Dubrovnika zaljubljeni je par godišnji odmor nastavio izvan granica Lijepe Naše, pa su tako otputovali u Grčku, na otok Mikonos. Upravo s te lokacije Andrej je podijelio njihovu prvu zajedničku fotografiju na Instagramu na kojoj poziraju zagrljeni.

'Najljepši par u Hrvatskoj”, “Pozdrav tebi i tvojoj predivnoj djevojci', samo su neki od komentara. 

No nije nedostajalo ni zabavnih komentara koji su mnoge nasmijali od srca. Naime, neke se njegove obožavateljice ne mogu pomiriti s činjenicom da je Andrej već godinu dana sretno zaljubljen.

'Andrej, pričat ćemo kad dođeš kući', 'Moj dečko ima curu. Nema veze, naviknula sam se', 'Plačem i nije mi dobro', 'To mu je rodica, sigurno', 'Piši kući propalo',  samo su neki od komentara koje su mu ostavile ispod fotografije. Nakon godišnjeg odmora, Mia će vjerojatno otputovati s Andrejem u Njemačku, gdje on igra za TSG 1899 Hoffen­heim i ondje ostati do početka nove akademske godine na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu.

Na pravi ženski odmor izvan Hrvatske proteklih se dana odlučila još jedna voditeljica - Iva Šulentić. Zagrepčanka se s najbližim prijateljicama zaputila na proputovanje Balearima pa su djevojke tako posjetile Formenteru te nezaobilaznu Ibizu. 

'Sve dok ne pocrnimo, objavljivat ćemo bijele fasade kuća u Ibizi', našalila se HRT-ova voditeljica. Među najboljim prijateljicama nije nedostajalo smijeha, sreće i pregršt dobre zabave, a tijekom nezaboravna putovanja, Iva i prijateljica Ivana proslavile su deset godina prijateljstva.

'Deset godina, a da se nikad nismo porječkale. Proslavismo desetljeće. Proslavismo život', napisala je Iva koja se nakon dugog toplog ljeta vraća televizijskim obavezama.

Za ovogodišnji odmor iz snova 30-godišnja RTL-ova voditeljica Ana Radišić odabrala je bajkovitu Šri Lanku. Riječanka koja vodi obnovljeno izdanje emisije ‘Exkluziv’ te uređuje ‘Top.hr’ dugo se pripremala za egzotični odmor i, sudeći prema njezinim fotografijama, provodi se nezaboravno. Uživala je u razgledavanju, kušanju specijaliteta, a bez daha su je ostavile nepregledne pješčane plaže i uspon na Adam’s Peak.

'To je jedan od najviših vrhova Šri Lanke i mjesto hodočašća brojnih vjernika. Katolici smatraju da je to Adamovo mjesto, a budisti Budhino. Priroda je ondje impresivna. Doživiš sva četiri godišnja doba odjednom i prepješačiš uspon o kojem misliš da nema kraja. Bilo mi je to deset najtežih i najljepših kilometara',  napisala je voditeljica koja je priznala da je pobijedila strah od zmija igrajući se s jednom.

A post shared by Ana Radisic (@anaradisic) on

Vrijeme prije priprema i povratka u svoje klubove mnogi su Vatreni iskoristili za godišnji odmor. Nakon veličanstvena dočeka te nekoliko dana odmora u Omišu, rodnom gradu napadača Inter Milana, bračni par Perišić odlučio je otputovati na popularnu grčku ljetnu destinaciju - otok Mikonos. Nekoliko fotografija s ove idilične lokacije podijelila je Ivanova supruga Josipa, kojoj su mnogi zavidjeli na odmoru iz snova. Josipa Perišić je tako, obasjana suncem, pozirala uz bazen s pogledom u beskonačnost, dok je 29-godišnji reprezentativac odlučio taj trenutak zauvijek ovjekovječiti.

'Ajme, blago vama. Prekrasno je, uživajte jer ste zaslužili', komentirali su neki od njezinih pratitelja. 

Osim u suncu, bazenu i plažama, zaljubljeni su supružnici uživali i u romantičnim večerama.

'Moja grčka avantura' - ovako je Nives Celzijus opisala svoje ljetovanje. Pjevačica i zvijezda dramske serije ‘Čista ljubav’ proteklih se dana odmara u Grčkoj. Nakon završenog snimanja hit-serije, atraktivna 36-godišnja majka sina Leonea i kćerkice Taishe uživa u Ateni, kamo je povela i mlađu sestru Mateu. Sestre su smještene u ljetovalištu Glyfada nedaleko od glavnog grada pa tako dane, osim na plaži, provode u razgledavanju grčke prijestolnice, ispijajući jutarnje kave, ljenčareći u hotelskoj sobi, kao i u noćnom provodu iz kojeg, umjesto na visokim potpeticama, u sobu dolaze bosonoge. Kako to i obično biva s provokativnom Nives, ni ovog puta na Instagramu nije nedostajalo izazovnih fotografija na kojima pjevačica i autorica knjige ‘Gola istina’ pozira u minimalističkim izdanjima.

Budući da je strastvena ljubiteljica putovanja i jako voli otoke, a ljetovanje u Grčkoj joj je omiljeno, voditeljica Barbara Kolar za ovogodišnji je odmor ponovno izabrala tu destinaciju. Trenutke ovoljetne idile podijelila je s obožavateljima. U Grčkoj je bila već nekoliko puta, a onamo se vratila i ove godine pa je posjetila otok Kos. 

'Ljeto za mene znači more, a more izjednačujem s puno plivanja, čitanjem propuštenih naslova i životom u ritmu prirode. Tako da su moje omiljene destinacije uvijek neki otoci, po mogućnosti sa što manje ljudi. Pretpostavljam da je i moja društvenost ljeti na godišnjem',  našalila se Barbara.

'Kada 35 u hladu nije dovoljno, odeš u vulkanski krater. I to je to. Smrad po trulim jajima dragocjeni je bonus', napisala je ispod fotografije na kojoj je pozirala na Nizironu, malom grčkom vulkanskom otoku. Prema grčkoj mitologiji, otok je nastao kada je bog mora Posejdon odlomio dio otoka Kos i bacio ga na giganta Polibota da ga zaustavi u bijegu. Taj otkinuti dio Kosa pao je u more i tako je nastao današnji otok Niziron.

'Silno volim putovati pa mi ništa vezano uz to nije problem. Mogu se spakirati brzo i vrlo racionalno, a ako nešto i zaboravim staviti u prtljagu, to su obično pidžama i četka za kosu, što je ‘super’ kada si čupav kao ja', našalila se Barbara koja će ostatak ljeta svakako iskoristiti i za posjet našoj obali.

A post shared by Barbara Kolar (@barbarakolar) on

Nakon što je prošlo ljeto uživala u ljepotama Italije, splitska glumica Petra Kraljev i ove se godine odlučila za susjednu nam zemlju kamo je otišla u društvu dečka Nikole Reljića. 

'Nisam tip koji voli putovati. Volim otići nekamo, ali put ne volim. Znam da je on sastavni dio, ali teleportacija bi mi bila mnogo bolje rješenje', priznala nam je Petra koja je tipična žena kada je riječ o pakiranju pa tako uvijek ponese mnogo više stvari nego što joj je potrebno. 

'Poprilično sam ležerna, a Nikola je detaljan, precizan i organiziran. Da se mene pita, ostala bih u hotelu i ležala uz bazen', šali se glumica koja je na ovom putovanju uživala u čarima Toskane i njezinih oko 120 zaštićenih područja prirode.

No sve što je lijepo kratko traje pa je tako i ta talijanska avantura brzo završila. Petra će, naime, sljedećih mjeseci imati pune ruke posla.

'Bilo je poprilično burno u posljednjih nekoliko mjeseci. Počela sam raditi na dva nova projekta, a u planu su još dva pa se ne mogu žaliti na 2018. godinu', priznaje Petra koju ćemo od jeseni gledati na Novoj TV u novoj seriji ‘Na granici’.