Od deset sati ujutro na Zrinjevcu je bilo uistinu živo dok su brojni posjetitelji sa tjednikom Story slavili Dan planeta Zemlje u sklopu Story Green dana, o kojem sve detalje možete saznati ovdje! Uživanje u proljetnom danu u metropoli iskoristili smo i kako bismo porazgovarali s brojnim celebrityjima koji su rado podržali ovaj naš projekt. U nastavku pročitajte što su nam otkrili o svojim ekološkim navikama, a u galeriji pogledajte fotografije.

4217

Glumica Katarina Strahinić odazvala se ovoj akciji jer misli da je hvalevrijedna i da bi ih trebalo biti što više. Posebno joj se svidjelo što za staru ambalažu Story poklanja sadnicu biljke te je otkrila kako se ona bori da nam planet bude čistiji. 'Ja vozim bicikl, pogotovo sad kad je toplije vrijeme. I baš sam prije dva dana kupila kante za recikliranje i sada svaki otpad ide u svoju posudu. Mama me naučila da uvijek pazim da ne bacam otpatke na pod, a često znam i pokupiti otpadak koji je netko drugi ostavio', rekla je. 

Akciji se, kao i svake godine, pridružila i pjevačica Lea Mijatović, koja misli da je Story Green dan dobar podsjetnik da se trebamo brinuti o okolišu. 'Po pitanju bicikla još sam lijena, ali me suprug intenzivno nagovara na to. Ali mi zato u kući razvrstavamo otpad i plastiku već dugi niz godina. Kad bi većina ljudi svakodnevno počistila taj mali nered i razvrstavala otpad mislim da bi živjeli sretniji i da bi nam Planeta bila prekrasna', rekla je.   

Sreli smo i poduzetnicu i bivšu miss Universe, Ivanu Delač, koja je rekla kako misli da je planeta Zemlja već godinama ugrožena i da će kroz par desetljeća biti još gore ako ne počnemo nešto poduzimati, počevši od sitnica. 'Ne vozim se na biciklu, ali zato nikad ne bacam papiriće na pod. Nastojim razvrstavati ambalažu, ne puštam pretjerano vodu iz slavine... Tim navikama učim i svog sina od malih nogu', otkrila je. 

I glazbenik Stjepan Lach zabrinut je za zdravlje majke Zemlje pa se pridružio akciji. 'Ne sjećam se kad sam zadnji put bacio papiriće od žvaka na pod. Mislim da je najvažnije da roditelji  budu pravi primjer svojoj djeci, a ne da bacaju sve otpatke u isti koš. Uz to vozim bicikl kad god mogu i koristim javni prijevoz', rekao je 24-godišnji Stjepan.

Pjevačica Beta Sudar isto tako se trudi ostaviti zeleniji otisak na okoliš. 'Ja prvenstveno doprinosim očuvanju time što ne bacam otpatke po podovima, držim ih torbi dok se ne vratim doma. Emisije CO2 nastojim smanjiti tako da čim više vozim role, a volim i hodati prije nego otići tramvajem ili autobusom. Mislim da svi možemo pomoći da nam planeta bude ljepša ako svaki dan činimo sitnice u tom smjeru'.

Vesela glumica Barbara Nola u društvu supruga Lukasa također je došla proslaviti Dan planeta Zemlje. 'Nastojim razvrstavati otpad, ali bi voljela da se kod nas bolje s time gospodari. Mnogi me uvjeravaju da razvrstani otpad neće biti iskorišten za reciklažu kako bi trebao, pa me obeshrabruju no ja ne odustajem. Ako i nešto malo napravim, već je dobro. Prije nisam pazila da voda ne curi previše iz slavine, ali sada da. Automobili ne vozim, samo bicikl, a i trudim se što više hodati, što je i bolje za zdravlje', rekla je 50-godišnja voditeljica.

Manifestaciji se odazvao i vokalist nevjerojatnog glasa, pjevač Matija Cvek, koji je zabavljao posjetitelje na pozornici. Priznao je kako se trudi koliko može da nam Zemlja bude čista. 'Ne mogu reći da sam ekstremno ekološki osviješten, ali evo vozim bicikl i trudim se razvrstavati otpad. Vjerujem da ako je majka Zemlja zdrava i mi smo zdravi. Ovo je prvi Story Green day na kojem sudjelujem i baš mi je drago da svojim vokalnim sposobnostima pomažem ovu akciju', iskreno je priznao 25-godišnji Matija.