Svijet je s nestrpljenjem iščekivao objavu imena novog britanskog princa, kojeg je vojvotkinja Catherine na svijet donijela jučer, 23. travnja u 11:01. Sretni roditelji, Kate i William novog člana obitelji danas su prvo predstavili starijim članovima kraljevske obitelji, nakon što su ga samo sedam sati nakon rođenja pokazali javnosti pred krilom Lindo bolnice St. Mary. I upravo su kraljici i ostatku obitelji obznanili ime svog trećeg djeteta, a zatim ga i javno objavili. Naime, dječak se zove Louis Arthur Charles.

Svo to vrijeme do objave imena, kladionice su 'divljale', a među najčeščim imenima bila su Arthur, Albert, Philip, Frederick i James. 

Dodajmo i to da je maleni Louis Arthur Charles peti u nasljednoj liniji za prijestolje. Njegova starija sestra, princeza Charlotte prva je princeza u povijesti Velike Britanije koja rođenjem brata nije izgubila poziciju u liniji nasljeđivanja britanske krune. Ona je tako četvrta u liniji nasljeđivanja krune, a svoju poziciju će zadržati sve do trenutka kada njezin stariji brat George dobije nasljednika. Jer, kada i ako princ Charles postane kralj, Charlotte će postati treća po redu, a kada njezin otac William postane kralj, bit će druga nasljednica. Njezinu poziciju promijenit će samo djeca njezinog brata Georgea, dok joj njezin mlađi brat neće ugrožavati poziciju. 

— Kensington Palace (@KensingtonRoyal) April 27, 2018