Nakon što je predavanje u crkvenom samostanu sv. Frane u Zadru pjevačice Danijele Martinović uzburkalo javnost, a od njega su se ogradili čak i franjevci, sad se oglasila i njezina sestra Izabela Martinović, piše Slobodna Dalmacija. Prema pisanjima, Izabela uopće nije znala da se predavanje referira na njenu bolest i izlječenje: 'Padam s Marsa... Mislila sam da je Danijela u Zadru pričala o sebi i svojim stvarima', iznenađeno je reagirala sestra pjevačice. 

Razočarano je rekla kako smatra da nije u redu da nitko drugi priča o njenim privatnim stvarima, a posebno da drži predavanje o tome: 'Prije svega, ja kao ja ne želim pričati o nekim temama u medijima, a kamoli da to radi netko drugi. Ajd' da to priča moja mater, koja je u mojoj bolesti bila sa mnom 24 sata. To bi mi bilo OK, to bih razumjela. Ali ovo ne kužim...', rekla je Izabela za navedeni portal.

Osim toga, za Slobodnu Dalmaciju osvrnula se na to kako joj je sama Danijela savjetovala da ne priča javno o onome što je prošla: 'Tim više što su mi novinari u jednom od mojih intervjua uoči proteklog Splitskog festivala opet, hoćeš-nećeš, provukli tu priču s bolešću. A ja sam samo rekla: 'Ok, to je sve iza mene, bilo pa prošlo'. Znam samo da je Danijela bila protiv toga i da je komentirala da što ja više dajem izjave o svojoj nekadašnjoj bolesti, jer to više nije ni bitno ni važno. Dala mi je savjet da je nepotrebno pričati o bolesti u medijima i da, kad me novinari, pitaju o toj temi, stopiram priču.'

Nakon što su se od duhovnih predavanja ogradili franjevci, splitska je pjevačica na svojim društvenim mrežama poslala javnu ispriku: 'Moje namjere su iskrene i poštene, svojom pričom i iskustvom želim inspirirati druge i drago mi je ukoliko u tome uspijevam. Žao mi je ukoliko sam nekoga time povrijedila. To mi niti najmanje nije bila namjera. Moja istinska namjera je jedino širenje ljubavi i to ću nastaviti raditi svim onim što ja jesam; pjevanjem, pisanjem, čitavim svojim postojanjem', napisala je Danijela.