Britanska glumica Tania Mallet, koja je najviše ostala zapamćena kao Bondova djevojka u filmu 'Goldfinger', preminula je u dobi od 77 godina. Lik Tilly Masterson koji je tumačila u tom filmu iz 1964. bila je njena prva velika uloga. Njezin kolega na setu, Sean Connery, godinama nakon što je film snimljen, priznao je kako je dugo vremena bio tajno zaljubljen u prelijepu Taniu. Vijest o njezinoj smrti objavljena je na službenom profilu Jamesa Bonda na Twitteru, zajedno s izrazom sućuti obitelji.

'Jako nas je rastužila vijest da je Tania Mallet, koja je glumila Tilly Masterson u 'Goldfingeru', preminula. Naše su misli s njezinom obitelji i prijateljima u ovim tužnim trenucima', stoji u objavi.

Iako je nakon sjajne uloge u filmu o Jamesu Bondu imala brojne ponude, Tania je ipak odlučila vratiti se svojoj prvoj ljubavi - modelingu. Tania je 1957. počela raditi kao model sa samo 16 godina te je postala jedno od najprepoznatljivijih lica britanske modne scene. Iako je uloga u 'Goldfingeru' bila jedina koju je snimila za film i kojom je uspjela impresionirati kritičare i publiku, Tania je ostala dosljedna svojoj odluci.

'Snimanje filma je bilo zanimljivo iskustvo, ali oduvijek sam se osjećala udobnije u manjem studiju, samo s fotografom i asistentom. Uz to, bila sam jako iscrpljena i nisam mogla zamisliti da tako živim. Osim toga, kao glumica sam imala i brojna ograničenja. Na primjer, nisam smjela jahati kako ne bih doživjela nesreću, a nisam smjela ni putovati u inozemstvo', izjavila je jednom prilikom. Inače, Tania je bila sestrična 73-godišnje glumice Helen Mirren, koja je nedavno izjavila da joj je i dalje san glumiti negativku u serijalu o najpoznatijem tajnom agentu na svijetu.