Sonda Locke, američka glumica i redateljica preminula je još 3. studenog u 74. godini života, a danas, nakon mjesec i pol je tek otkrivena njezina smrt. Preminula je u svom domu u Los Angelesu, a kao uzrok smrti se navodi srčani zastoj, no i dalje se ne zna zašto se tajila ta informacija.

U svom prvom filmu 'Srce je lovac samotan' iz 1968. godine nominirana je za prestižnu nagradu Oscar u kategoriji za najbolju žensku sporednu ulogu. Iako je snimila brojne filmove, javnost je najviše pamti kao veliku ljubav Clinta Eastwooda s kojim je bila u vezi 14 godina te su ih gledatelji mogli vidjeti u brojnim filmovima koje su zajedno snimali.

Veza s Eastwoodom je završila na vrlo neugodan način, točnije njenim tužbama protiv njega jer se nije mogla pomiriti s njegovim brojnim ljubavnim aferama. Osim Eastwooda, čak je tužila Warner Bros studio tvrdeći kako zbog njihovog rastanka studio sabotira njezinu karijeru. Spor je na kraju riješen nagodbom.

1990. godine su započeli njeni zdravstveni problemi kada je oboljela od karcinoma dojke te se na kraju podvrgnula mastektomiji i kemoterapiji.